Bejelentkezés

x
Search & Filters

DAN

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2015

További képek

Biográfia: 

Ez az egész nem most kezdődött. Nem is tavaly... Hanem előtte. 2015 magasságában. 3 szál ami kerülgette egymást az évek során -némileg a zenélésben is- akkor összefutott és határozott elképzelés nélkül, de annál nagyobb eltökéltséggel afelé, hogy akarunk csinálni... valamit. Valamit a hangszereken, együtt, hárman, nem tudjuk mit, de azt nagyon! És ebben senki és semmi nem állíthat meg. Ezt mind tudtuk anno és azóta is. Kezdeti bukdácsolások és érthetetlen hanglefogások, melléütések közepette érlelődött az az elemi ösztön amiből táplálkozunk számírás közben. Egyikünk sem tanulta azt amit csinál (igen tudjuk.... hallani is) zsigerből, feelingből nyomjuk azt és úgy, ami és ahogyan a legjobban szól. 
 
Egyre jobban kezdett kialakulni az a bizonyos 'valami' mert a kezdeti csörömpölést felváltották a dallamok, a jó megfejtések, és a ... ennyi igazából. Még az első próbák valamelyikén csatlakozott hozzánk Axi, aki minden próbánk és fellépésünk oszlopos tagja azóta is. A zenekar része lett, A külső fül, A szakértő, A tapasztalat, A manager, A z "aki nélkül nem próba a próba" egy személyben, A minDANes :) 
 
Szóval igen, már megvolt az út amit választani lehetett, már csak egy kezdőrúgás kellett nekünk hátulról, jól irányzottan, hogy elinduljunk rajta. (Hallod... a névválasztás nagyobb fejtörést jelentett ha visszagondolok, mint a közös nevezőt megtalálni, ami igazán denessé' teszi a DAN-t :D na mindegy) Egy véletlennek köszönhető az, hogy megtaláltuk a grunge-t -ami persze nem volt elveszve, csak méltatlanul kevés szerepet kap napjaink zenei világában- ami a közös pont lett a zenekar életében. Egy riff volt ami hasonlított egy Nirvana számban hallható témához, amiből megszületett a "Mondd el" béta vagy inkább "céta" verziója. Ezután még mindig nem tudtuk mit csinálunk, de a cél már tökéletesen látszott. 
 
2016-ban stúdióban rögzítettünk 2 saját számot (FélGőzzel és Lélegzem) amihez aztán klipeket is készítettünk, mi saját kézzel és technikával (ha hiszed, ha nem egy telefonnal) majd Norman varázsolt az órányi nyersanyagokból élvezhető mozit. 
 
2017-ben két újabb számot vettünk fel (Superman és Mondd el) amit szintén home made klipekkel tettünk közszemlére. Egyelőre ennyi, de ugye te sem hiszed el, hogy ennyi is marad? 
 
Szóval írjuk a számokat, kidobjuk a számokat, elővesszük azt ami mégis maradandó maradt valakiben, újra gondoljuk, majd végleg kidobjuk.... Na jó ez nem igaz, csak 85%-ban. Minőségi katyvaszt akarunk abból a valamiből kihozni amit igazából nem is lehet besorolni ide vagy oda. Ezek vagyunk mi. Magunkat adjuk, amit hallasz azok vagyunk mi! A DAN...
 

 

Videók

  • Dan - Mondd el
  • Dan - FélGőzzel
  • Dan - Lélegzem
  • Dan - Superman

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Szabó Norman
ének
gitár
Dudás Dániel
basszusgitár
vokál
Berkes Alex
dob
Címkék: 
DAN