Bejelentkezés

x
Search & Filters

Diktátor

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1986

További képek

Biográfia: 

A Diktátor zenekar 1986-óta létezik. Sajátos stílusuk a hard rock és a klasszikus heavy metal keveréke, illetve punk-os és népzenei elemek is fellelhetõek zenéjükben. Szerzeményeik szövegeiben és üzeneteiben érezhetõen az örökérvényû igazságok mélyebb, elvontabb ábrázolásával párhuzamosan, olykor naturálisan és közérthetõen igyekeznek kifejezni a mindennapok gondjait, örömeit. Az alapító Derzsi Vezér gitáros énekes mellett, Samu Vezér basszer és Laci Vezér dobos által alkotott trió mind máig aktív.

Eddig 11 hanghordozójuk jelent meg, az utóbbiak 2009 nyarán, "Hét vezér", 2010-ben "Diktátor balladák" címmel a Rockinform újság mellékleteként 9000 példányban. Több videó klipjük van, amik megtalálhatóak a megjelent CD-ken és az interneten. Az elmúlt két és fél évtizedben játszottak már számtalan nagyobb rock fesztiválon és rengeteg kis vidéki klub bulit csináltak, továbbá felléptek még Felvidéken Erdélyben és Ukrajnában.

Negyedévszázada toljuk a rock'n'metal döcögős szekerét. Voltunk már dombokon, magas hegyeken és kisebb-nagyobb kátyúkban, de mindig azt csináltuk amit szeretünk. Túléltünk irányzatokat, áramlatokat és szánalmas rendszereket, elpusztíthatatlanok vagyunk! 11 kiadott lemezünkön és néhány videoklipünkön próbáltuk megfogalmazni az élet nagy dolgait, de még mindig úgy érezzük ahogy az elején, hogy nem mondtunk el mindent.
 

Videók

  • Diktátor - A Gyilkos Maci
  • Diktátor - Nem mehetek el
  • Diktátor - Emlékezz
  • Diktátor - Adj új erőt
  • Diktátor - Szükségem van a kezedre
  • Diktátor - 7 Vezér

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Derzsi Vezér
gitár
ének
Samu Vezér
basszusgitár
vokál
Laci Vezér
dob
vokál