Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eric Sardinas

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A modern blues fenegyereke. Extravagáns külső, kegyetlen imidzs, lepukkant dobrogitár, rekedtes hang, és egy hihetetlen tehetség, egy utolérhetetlen énekes-gitáros showman, aki mellesleg balkezesként született, de csak jobb kézzel játszik, mert így látta a nagyoktól. És ez nem vicc. A színpadon állítólag csak ilyen szavak esnek ki a száján, hogy yeah, meg hey, esetleg right. De nem verseket várunk tőle, gondolom. Sardinas-t azért lehet irigyelni, mert azt csinálja, amit szeret, és amihez a legjobban ért. A saját egyéniségét, a saját érzéseit nyomja át a hallgatóknak és nézőknek - és csak egy segítsége van, a gitárja. Meg persze az a pár barát, akik hűségesen alányomják az alapokat. És ez Eric Sardinas titka, hölgyeim és uraim. Aki nem tudja hova tenni hirtelen a bluest magát, kezdje Eric Sardinas-sal.

Eric Sardinas amerikai blues-rock gitáros 1970-ben született Fort Lauderdale-ben, Floridában. Hat éves korában vett először a kezébe gitárt. Eddigi munkásságát négy nagylemez dicséri, az 1999-es Treat Me Right, a 2001-es Devils Train, a 2003-as Black Pearls és a 2008-as Eric Sardinas and the Big Motor. Bár számainak címében előszeretettel használja a love szót, nem egy szerelmes zene ez.

Sardinas a delta blues gyökereire utaló lágy és érzelmes akusztikus szerzeményekből másodpercek alatt átvált kemény elektromos blues-rockba. Nem ritka látvány koncertjein a sörösüveggel slide-olás és a felgyújtott gitár. A ronggyá tetovált, mexikói maffiózóra emlékeztető Sardinas fonott hajával, nyakláncaival és gyűrűivel a nők jelentős részének etalon macsó, de mindenképp érdekes látvány, és akkor még nem említettük azt, hogy jelenleg a világ egyik legjobb blues-zenésze.

Sardinast napjaink legismertebb rezofónikus gitárjátékosai közé sorolják. Bár albumai vagy élő fellépései alatt az ember teljesen megfeledkezik arról, hogy bluest hall, végül mindig el kell ismernie, hogy Eric Sardinas zenéje valójában a 21. századi blues.

Zenéje gyökereit a hagyományos countryzenében, az elektromos chicago bluesban és nem utolsósorban a blues rockban kereshetjük. E keveredési folyamat eredménye az az utánozhatatlan új stílus, amely nyers és csibészesen intenzív. Eric Sardinasra erősen hatott Jimi Hendrix, a Led Zeppelin, előtte Muddy Waters és egyéb kortársak.

Videók

  • Eric Sardinas - I Can't Be Satisfied
  • Eric Sardinas - Low Down Love
  • Eric Sardinas - Get Down To Whiskey
  • Eric Sardinas - As the Crows Flies
  • Eric Sardinas - Ride
  • Eric Sardinas - Goin' South
  • Eric Sardinas - Worried Mind Blues