Bejelentkezés

x
Search & Filters

Giant

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1987

További képek

Biográfia: 

A Giant egy dallamos hard rockot játszó amerikai együttes, ami 1987-ben alakult. A csapat alapítótagjai: Dann Huff (ének, gitár) és Alan Pasque (billentyűs), a további tagok pedig Dann testvére, a dobos David Huff, és a basszusgitáros Mike Brignardello. A Huff fivérek részt vettek a keresztény rockbanda, a White Heart megalapításában is.

A Giant-nek egyetlen nagy slágere volt, az ’I’ll See You In My Dreams’, egy erőteljes ballada, melyet Alan Pasque és Mark Spiro szereztek.

A Giant a 90-es évek elején feloszlott, két albumot hagyva maga után. 2000-ben azonban Alan Pasque nélkül újra összeálltak, hogy kiadják a 2001-es lemezt, aminek "III"lett a címe.
2009 decemberében a Frontiers Records kijelentette, hogy újabb Giant albumot készülnek kiadni 2010-ben, ’Promise Land’ címmel. Az albumhoz a dalokat már 2009 áprilisában elkezdték írni, előadni pedig az énekes Terry Brock (Strangeways, Seventh Key) illetve az ex-Winger gitáros John Roth fogják. Dann Huff egyéb elfoglaltságai miatt hivatalosan nem tartozik az együtteshez, ám hét dal megírásában is segédkezett, kettőhöz pedig a gitárjátékát adta.

Videók

  • Giant - I'm A Believer
  • Giant - I'll See You In My Deams
  • Giant - Stay
  • Giant - Innocent Days
  • Giant - Promise Land

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Terry Brock
ének
John Roth
gitár
David Huff
dob
vokál
Mike Brignardello
basszusgitár
vokál