Bejelentkezés

x
Search & Filters

House Of Lords

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1988

További képek

Biográfia: 

A House of Lords egy Los angelesi hard rock / AOR együttes.

A House of Lords 1987-ben jött létre az Angel egykori billentyűse, Gregg Giuffria kezdeményezésére, aki eredetileg a ’Giuffria’-nak nevezett szóló-projectjének továbbfejlesztéséből hozta létre az együttest. Miután Gene Simmons kiadójának, a Simmons Recordnek is fülébe jutott a Giuffria harmadik elkészített demója, szerződést ajánlott a bandának, de csak azzal a feltétellel, hogy nevet változtatnak, és új énekest kerítenek. Így lett az együttes neve House of Lords, és így váltotta le James Christian a régi énekest, David Glen Eisley-t. Christiant egykori zenésztársa, az L. A. Rocks basszusgitárosa, Chuck Wright ajánlotta be.

A House of Lords első, önmagukról elnevezett debütáló albuma 1988-ban jött ki. A megújult együttes a Giuffriánál keményebb hangzású zenét és mélyebb billentyűs aláfestést játszott. Mivel a lemez elismerő kritikát kapott, a banda útra kelt, hogy a Cheap Trick és a Scorpions társ-együttese legyen az 1989-es turnéikon.

Az album egy nagyobb slágert tartalmazott, ez volt az ’I Wanna Be Loved’ (Hot 100 – 58. Hely). A Stan Bush által megírt ’Love Don’t Lie’ lett a második single, de hiába az MTV-n való folyamatos szerepeltetés, ez nem került fel a slágerlistákra. A turné befejeztével, 1990-ben LannyCordola, az eredeti gitáros kilépett az együttesből, helyére pedig a Shark Island egykori tagja, Michael Guy érkezett.

A következő próbálkozásuk az 1990-es ’Sahara’ volt, amin vendégszereplők kisebb sora is helyet kapott. A lemezhez olyan nevek járultak hozzá, mint Doug Aldrich, Rick Nielsen, Chris Impellitteri, Mandy Meyer, David Glen Eisley, Robin Zander, Mike Tramp, Steve Plunkett és Ron Keel. A lemezt szándékosan gitár-orientáltabbra készítették mint elődjét; így az album a 120. lett a chartokon, közvetlenül azelőtt, hogy sikeres kislemez, a’Can’t Find My Way Home’ (egy Blind Faith feldolgozás) platinalemezzé vált. A single és a klipje is szépen teljesített: az Album Rock rádión a 10. helyig jutott fel. A második kislemez, a ’Remember My Name’ még nagyobb sikernek örvendhetett, mikor a Hot 100-as listán 72. lett, a Dial MTV műsorban pedig az 5. legjobb visszatérő slágerré avanzsált. Röviddel ezután a basszusgitáros Chuck Wright és a dobos Ken Mary kilépett a csapatból.

Az 1992-es ’Demons Down’ – amit Christian a kedvenc lemezeként tart számon – Christian és Giuffria mellett olyan zenészeket vonultatott fel, mint a gitáros Dennis Chick; a Quiet Riot egykori basszusgitárosa, Sean McNabb; és a veterán Tommy Aldridge. Az albumból két kiragadott single is született, méghozzá a címadó dal és a ’What’s Forever For’ című ballada. Bár ezután is vettek fel demókat, az együttes 1993-ban feloszlott, amíg új kiadót nem találnak maguknak.

Miután sokadjára hosszabbították meg a House of Lords név használati jogosultságát, 2000-ben a banda újra összeállt, ezúttal megtoldott taglétszámmal: Christian, Giuffria, Cordola, Guy, Mary és Wright is együtt dolgozott, habár Guy kicsivel ezt követően távozott.

Két évvel később a ’The Power And The Myth’ munkálataival is elkészültek, de 2004-ig tartott, mire a Frontier Records-ön keresztül ki tudták adni. Az albumon Chuck Wright, Lanny Cordola és Ken Mary is játszottak, viszont újdonság volt az is, hogy Giuffria viszont nem, aki billentyűs-munkáját ezúttal vendégszereplőkre, Derek Sherinian-re, Allan Okuye-re, Sven Martinra és Ricky Phillipsre hagyta.

2005-ben az angliai Firefest fesztivál apropóján újraegyesült a csapat, és a House of Lords kiadta az új, ’World Upside Down’ című lemezét. Ennek elkészítéséhez segítségül hívták a basszusgitáros és dalszerző Jeff Kentet, a gitáros Jimi Bellt és a dobos B.J. Zambát. A billentyűs szerepének betöltése szintén Kentre hárult.
2007 januárjában egy koncertfelvétel, a ’Live in the UK’ látott napvilágot.

2009-ben az együttes újra dalok írására adta a fejét, míg a turnézást visszafogta egy kicsit; egyedül a Come to My Kingdom nevű európai fellépéssorozatba vágtak bele, ami 2009 szeptemberében kezdőtött. Az ehhez kötődő album felállása a ’World Upside Down’-éval egyezett meg, tehát Christian és Kent szerezték, akik az album vokális dallamát és a dalszöveget is maguk találták ki.

Videók

  • House Of Lords - Remember My Name
  • House Of Lords - Someday When
  • House Of Lords - Love Don't Lie
  • House Of Lords - I Wanna Be Loved
  • House Of Lords - Can't Find My Way Home

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
James Christian
ének
gitár
billentyűsök
Jimi Bell
gitár
Chris McCarvill
basszusgitár
vokál
B.J. Zampa
dob
vokál