Bejelentkezés

x
Search & Filters

IFA zenekar

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

Az IFA egy alternatív rockot játszó zenekar. Zenei világát a '80-as évekre jellemző új hullámos hatások és sok "zenei kacat" jellemezi pl.: reggae, ska, beat, folk stb. A dalok a mindennapi élethelyzetekről, abszurd szituációkról, képtelenségekről, tárgyakról szólnak. A szövegvilág fárasztóan komikus, odamondogatós, politikaellenes hangvételű. Célunk, hogy kicsit vissza csempésszük a köztudatba azokat a dallamokat és értékkészletet, amit az "új hullám" hatás képvisel, és ami a mai magyar zenei társadalomban már nem megtalálható.

2011

Októberben eldöntöttük, hogy ideje lenne olyan zenekart csinálni, amibe több energiát fektetünk és olyan zenét játszani amit szeretünk. Egy hónap múlva elkezdtünk próbálni, majd a szárligeti Zug Records stúdióban rögzítettünk három dalt.

2012

Demónk már volt, volt mit mutogatni. Hurrá! Elkezdtünk koncertezni klubokban, rendezvényeken léptünk fel. Néhány koncert után a basszusgitárosunk nem tudta vállalni tovább a zenélést, így útjaink elváltak.

2013

Hosszas keresgélés után találtunk rá Birinyi Bencére, aki bár metál zene kedvelő, szívesen csatlakozott alternatív csapatunkba. A próbákat és a fellépéseket így újból el tudtuk kezdeni. A koncerteken általában jó a hangulat és a meghökkent arckifejezés, amikor egy-két sajátos vers elhangzik két zeneszám között.

2014

A koncertezés mellett folyamatosan dolgozunk a dalok felvételén; vagy EP, vagy egy nagylemeznyi anyag készül belőlük hamarosan. Egy két műremekből videó klip is készül. A közeljövőben várható még egy billentyűs csatlakozása is, így nem csak a felvételeken, hanem a koncerteken is kiegészít minket. (Végre!!)
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Bodrog Rudolf
billentyűsök
ének
gitár
Birinyi Bence
basszusgitár
Hudák Tibor
dobok
vokál
Címkék: 
ifa