Bejelentkezés

x
Search & Filters

Imperial State Electric

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2009

További képek

Biográfia: 

Az Imperial State Electric egy 2009-ben alapított svéd garage rock zenekar. A bandát az Entombed dobosa, majd később a Hellacopters frontembere, Nicke Andersson alapította, Dolph de Borst, Tobias Egge, és Tomas Eriksson társaságában.
 
A Hellacopters 2008-as felbomlása után Nicke szólóalbumára koncentrált. Nyolc dalt teljes egészében Andersson készített el. Mindezekkel egy időben Nicke egy új bandát is elindított Cold Ethyl néven, Tobias Egge gitáros, az egykori Datsuns basszusgitáros, Dolf de Borst, és Thomas Eriksson dobos részvételével. A csapat idővel Imperial State Electric néven kezdett zenélni. Nicke dalai végül itt landoltak és 2010 márciusában megjelent a csapat nevével ellátott debütáló lemez, melyen a régi barát Dregen és Neil Leyton is közreműködött a "Throwing Stones", valamint a "Together in the Darkness" című dalokban. Andersson kikötötte, az Imperial State Electric nem a szólómunkája, és nem is egy sideprojekt. Az új lemez sok rajongó számára meglepő volt, hiszen a 70-es évek klasszikus rock, glam rock és power pop stílusait öltötte magára.
 
2 évvel később megjelent a csapat másoik nagylemeze ”Pop War” címmel, valamint egy évre rá a hamradik nagylemez is a ”Reptile Brain”. 
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Nicke Andersson
ének
gitár
Tobias Egge
gitár
vokál
Dolf de Borst
basszusgitár
vokál
Tomas Eriksson
dobok
Címkék: 
Imperial State Electric