Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jag Panzer

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1981 - 2011

További képek

Biográfia: 

A Jag Panzer egy amerikai power metal banda Colorado Springs-ből, Colorado-ból. A power metal atyjainak is tartják a zenekart.

A zenekar 1981 végén alakult, az új hullámos brit heavy metal elsöprő ára inspirálta őket leginkább. Az eredeti felállás a következő: Harry Conklin-ének (később becenevén a "Zsarnok"), Mark Briody (aki az egyetlen gitáros volt a csoport az első inkarnációja után), John Tetley basszeros és Rick Hilyard, mint dobos . A banda először Tyrant néven volt ismert, viszont hamarosan meg kellett változtatni a nevét, mert egy másik ilyen nevű banda létezett Kaliforniában. Láttak egy plakátot, amely egy német, második világháborús tankot jelenít meg, amelynek a neve Jagdpanzer (szó szerint "vadásztankot” jelent németül, viszont angol nyelven a tankrombolót) és úgy döntöttek, hogy ez lesz a nevük. Ezt azonban nem tudta kiejteni gyakorlatilag senki, aki angol anyanyelvű, ennek eredményeként kiesett a "D" betű és így lett a banda neve Jag Panzer.

Mindannyian 20-hoz közeli tinédzserek voltak, amikor ’83-ban felvették az első ep-jüket, amelyet azóta csak "Tyrants"-ként emlegetnek. Előtte több Denver-i klubban felléptek. 1984 elején Joey Tafolla beszállt a zenekarba és felvették az első albumukat, az Ample Destruction-t. Az album még abban az évben független lemezkiadónál, Azra Records-nál jött ki. A lemez underground siker lett, csak az Egyesült Államokban, Európában és Japánban volt elérhető.

Ezen album megjelenése után a zenekar átköltözött Dél-Kaliforniába. Tafolla kilépett a zenekarból 1986-ban, kiadott egy szólóalbumot, Out of the Sun címmel 1987-ben, míg a Conklin játszott a Riot-tal egy rövid ideig az 1980-as évek végén, mielőtt megalkotta saját zenekarát, a Titan Force-t.

Két hiányzó Ample Destrucion-ös alapító tag nélkül a Jag Panzer vagy pontosabban Briody és Tetley tanácsatalanul állt a helyzet előtt. Hilyard-ot váltotta Reynolds "Butch" Carlson (aki szintén elhagyta 1986-ban a bandát Tafolla-val együtt) és megújult a zenekar! Az új énekes Bob Parduba, és a gitáros Christian Lasegue lett. Csatlakozott továbbá a svéd származású dobos, Rikard Stjernquist és elkezdtek új számokat írni a következő lemezhez, amely sajnos soha sem jelent meg.

1994-ben a zenekar újra egyesült, ezúttal Daniel J. Conca énekessel, Tetley-vel és Briody-val a basszusgitáron és a gitáron. A gitáros Chris Hostka és a dobos Rikard Stjernquist 10 év után először hivatalosan lemezen is szerepelnek, amely a Dissident Alliance címet kapja. A lemezt egy német indie kiadó, a Rising Sun adja ki.

A következő lemez a Century Media gyermeke, amely a The Fourth Judgement címet viseli, amely 1997 végén jött ki, ezt az Age of Mastery követte 1998-ban.

A Jag Panzer egy ambíciózusabb lemezt szeretett volna összehozni, így William Shakespeare Macbeth-jét dolgozták fel a Thane to the Throne lemezzel. Mechanized Warfare, ez a következő lemez címe, amely 2001-ben jelent meg. Ezután egy dupla lemezzel jelentkeztek, amelyen addig kiadott számok és az első lp-ről régebbi dalok is szerepeltek.

A 2003-as Decade of the Nail Spiked Bat lemezen főleg újra felvett és / vagy remixelt régi anyag hallható. 2004-ben a zenekar kiadta a Casting a Stones-t. A korábban kiadatlan Chain of Command album remixelve lett, és 2004-ben megélt egy limitált kiadást.

2008-ban, Chris Broderick elhagyta a zenekart, hogy csatlakozzon Megadeth-hez, és a helyére a Christian Lasegue került. 2008. December 23-án Briody a zenekar hivatalos fórumán megszellőztette a hírt, hogy jön az új lemez és címe a következő: A Scourge of the Light". A weblapjukon később realizálódott a hír, a banda bejelentette, hogy az SPV / Sony album tervezett kiadása 2011 februárja.

Július 25-én 2011 a banda bejelentette, hogy feloszlik.
 

Videók

  • Jag Panzer - Take To The Sky
  • Jag Panzer - Cold Is The Blade
  • Jag Panzer - Burn

Utolsó felállás: 

NévHangszer
Harry "The Tyrant" Conklin
ének
Mark Briody
gitár
billentyűsök
John Tetley
basszusgitár
vokál
Rikard Stjernquist
dob