Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kamelot

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1991

További képek

Biográfia: 

A Kamelotot Thomas Youngblood és Richard Warner dobos alapította 1992-ben a floridai Tampában.

A Kamelot progresszív power alapstílust vegyíti rengeteg más műfajjal. A floridai gitáros Thomas Youngblood és a norvég énekes Roy Khan alkotta szerzőpáros zenéjében tökéletes összhangban ötvöződnek a sodró lendületű ritmusok és keleties motívumok; lírai akusztikus dallamok vegyülnek filmzenei hangulatú darabokkal. A mély érzelmi- és gondolatvilágot tükröző dalszövegek hol egy távoli, hősi múlt képeit vetítik elénk, hol a mindennapi létezés, az emberi sors kérdéseit elemzik, személyes élményekből és irodalmi művekből egyaránt merítvén ihletet.

Első lemezszerződésüket 1994-ben írták alá a Noise Recors-nál, a következő év augusztusában napvilágot látott "Eternity" című bemutatkozó albumuk. A kritikák minden idők egyik legígéretesebb bemutatkozásáról beszéltek.1996-ban követte a "Dominion", mely még az előző lemeznél is többrétű és összetettebb élményt kínált.

1997-ben a zenekar megvált Warnertől és az énekes Mark Vanderbilttől. A harmadik, "Siége Perilous" címû albumot már Casey Grilloval és a korábban a Conceptions-ben feltûnt Khannal rögzítették. Eme új felállással a zenekar õsszel körbeutazta Európát, majd egy esztendő elmúltával újra a wolfsburgi Gate Studioban kötöttek ki, hogy elkészítsék negyedik lemezüket, mely a "The Fourth Legacy" címet kapta.

A 2000. év nyarán a New Allegiance turné keretében felléptek Németországban, Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban, Olaszországban, Görögországban és Spanyolhonban. Ekkor rögzítették első koncertalbumukat "The Expedition" címmel. Alig néhány hónappal később követte az ötödik stúdióalbum, a "Karma", melyet újabb európai koncertkörúton mutattak be.

2003-ban napvilágot látott az "Epica", melyben az új ötletek fenséges hangzásvilágot alkotva ötvöződtek a korábbi lemezek erősségeivel. A megjelenést követő turnén a zenekar Európa mellett Japánba és Mexikóba is eljutott, játszottak az USA-ban, csak úgy, mint számos nagyszabású fesztiválon. A "The Black Halo" újabb fejezetet nyitott a Kamelot történetében. Az album "The Haunting" és "March of Mephisto" címû dalaihoz készült videók óriási sikert arattak a YouTube oldalán, ez késztette a zenekart saját YouTube csatornája, a KamTV beindítására. A KamTV az első tíz között nyitott a YouTube zenei csatornáinak listáján, a metál csatornák között pedig az első helyet szerezte meg. A "The Black Halo" megjelenése után a csapat újabb európai koncertsorozatra indult, melyet Észak-Amerika, Japán és Brazília követett, valamint töméntelen mennyiségű fesztiválszereplés a világ minden táján. Megjelent a csapat első koncert-DVD-je is "One Cold Winter's Night" címmel. Mind a kritikusok, mind a közönség nagy lelkesedéssel fogadta a világhírű Patric Ulleaus rendezte anyagot.

A 2007-es Ghost Opera - ami olyan sikeres lett, hogy 2008-ban megérte a második kiadást is - után, a 2010-es Poetry For the Poisoned című album szellemes és kiforrott, bátran kalandoznak a stílusok között, bátran építik zenéjükbe vendégeik tehetségét (Jon Oliva, Gus G., Simone Simons, Björn "Speed" Strid).
 

Videók

  • Kamelot - Ghost Opera
  • Kamelot - Forever
  • Kamelot - Love You To Death
  • Kamelot - The Great Pandemonium
  • Kamelot - March Of Mephisto
  • Kamelot - The Haunting
  • Kamelot - Rule The World
  • Kamelot - Karma
  • Kamelot - The Human Stain
  • Kamelot - Forever

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Thomas Youngblood
gitár
vokál
Sean Tibbetts
basszusgitár
Oliver Palotai
billentyűsök
Casey Grillo
dob
ütőhangszerek