Bejelentkezés

x
Search & Filters

Leecher

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

A Leecher-t szimfonikus metál műfajba lehetne besorolni, azzal a csavarral, hogy a megszokott gitáros felállás helyett zúzásra és lágyabb dallamok megszólaltatására egyaránt alkalmas csellók adják az alapot.

A zenekar 2008-ban alakult, azóta kisebb megszakításokkal folyamatosan koncertezik, a kezdetben feldolgozások által dominált repertoárt időközben saját dalokra cserélve.
Pályafutásuk során olyan zenekarok előtt léptek fel, mint az Epica (Budapesten és Pozsonyban), a Haggard, a Kormorán Memory Band vagy a Kalapács Akusztik (utóbbi két koncerten különleges, akusztikus felállásukban).

Kicsit szimfonikus, még inkább metálos, de nagyon dallamos zene, ahol a - néha jócskán betorzított - csellók zúzását egy angyali énekhang koronázza meg. A zenekar új frontemberrel (Horváth Anett, ex-After Rain) vág neki az évadnak és az első nagylemez munkálatainak.

 

*****

The band was formed in 2008, and has been playing ever since then; a notable point of their career was being the support act for Epica in Spring 2011 in Bratislava and Budapest. Their music would best be called symphonic metal, with a twist – instead of a classic guitar-oriented line-up the base of the music is played by two cellos, capable of heavy shredding as well as soft melodies.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Horváth Anett
ének
Szijártó Ágnes
cselló
Libisch Ábel
cselló
Nagy Ádám
cselló
hörgés
Tamási Dávid
dobok