Bejelentkezés

x
Search & Filters

Over My Dawn

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2010

További képek

Biográfia: 

RAD/CORE magyar nyelven, Szolnokról. A metalcore zenekarként induló csapat a 2010-es megalakulás után sorban hozta ki az anyagokat, így készült el már abban az évben a bemutatkozó EP-jük, majd rá pár hónapra a következő, amit egy single követett Veres Gábor vendégszereplésével. A csapat már a kezdetektől aktívan koncertezett hazai klubokban és fesztiválokon, és tehetségkutatót is nyert 2011-ben. Az első nagylemezre még egy évet kellett várni, az Absztrakt Párhuzam 2012-ben született meg a No Silence Stúdióban. Ezt követően az első klipforgatásra is sor került az RD Stúdióban, amit egy közönségszavazáson nyertek. Időközben egy remix projekt is kezdetét vette Újragondolat címen, Skahigan előadásában.
 
2013 tavaszán rögzítette a csapat a Tükörjég című dalt, amihez ezúttal önerőből forgattak klipet. Rá egy évre jött ki a Senki Nincs, Aki Vigyázna Ránk című 3 dalos konceptalbum, amely a korábbiaktól eltérően egy dalokon átívelő, komplett történetet dolgoz fel. Még ebben az évben hozták ki A Hajnal Vagyunk című dalt is, amely mind szövegvilágban, mind zenei stílusban eltér a korábbiaktól. A megalakulás óta egyre sötétebb, elvontabb hangulat, deathcore-ba hajló riffek és énektémák jellemezték a bandát, amely ebben a dalban teljesedett ki. A trekkhez egy remix album is készült Khranium jóvoltából, AHV#2.0 címmel.
 
2015-ben a korábban is rendszeresen tagcserékkel küszködő zenekar teljesen lecserélődött a két alapító tag, Evi és Firka kivételével. Ez magával hozott egy éles váltást a zenei stílusban is: lehangolt, dögös riffek, rap és scream egyvelege egy kis vidéki suttyósággal fűszerezve, illetve dallamos refrének jellemzik a műfajt, amit jobb híján RAD/CORE-nak neveztek el. 2015-ben kihozták a JászTexas című tételt, amelyhez klip is készült, rá egy évre pedig az Antihősöket, amihez szintén. 2017-ben vették fel a Szolnok Trogers EP-t.

Videók

  • Over My Dawn - Omerta
  • Over My Dawn - Antihősök
  • Over My Dawn - JászTexas
  • Over My Dawn - Szolnok Trogers EP
  • Over My Dawn - Tükörjég
  • Over My Dawn - A hajnal vagyunk

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Márton Tamás
ének
Kövecses Evelin
gitár
Szöllősi Máté
gitár
Bartus Zoltán
basszusgitár
Erdőfi László
dob