Bejelentkezés

x
Search & Filters

Robin Trower

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1962

További képek

Biográfia: 

Robin Leonard Trower 1945. március 9-én született a London dél-keleti részén fekvő Catfordban, és egy tengerparti üdülőhelyen, Southend-on-Sea-n nőtt fel. 1963-ban már egy Paramounts nevű rhythm and blues csapatban gitározott. Iskolatársak hozták össze ezt a bandát, ebből alakult a később világhírnevet szerzett Procol Harum együttes.

A Procol Harum-nak két nagylemezén hallhattuk Robin Trower gitárjátékát, ezt követően szólóban folytatta. A rövid életű Jude zenekar után Trower összehozott egy triót Jimmy Dewar basszusgitárossal és Reg Isadore dobossal, ez volt az 1973-as Robin Trower Band. Ebben az időszakban zenei világára erős hatással volt Jimi Hendrix.

1974-ben a Bridge of Sighs című albummal az amerikai slágerlistán a hetedik helyet sikerült megszereznie. A 70-es években sorra jelentek meg a lemezei, melyek érdekes módon Amerikában bent voltak a legjobb 40 között, míg Angliában nem is jegyezték őket a listán.

1981-ben új trióval lépett elő, amelyben Jack Bruce basszusgitározott, de a Bruce, Lordan & Trower triónak (BLT) csak egy lemezre futotta az erejéből.

1991-ben a Procol Harum újjáalakult, majd egy észak-amerikai turné után feloszlott.
Robin Trower újra szólópályán van, koncertezik, lemezeket készít újabb és újabb zenészekkel. Bár fellépésein úgy fest, mintha egy családi vakációra Hawaii-ra érkező nyugdíjas házaspár férfitagja felugrana a színpadra haknizni, azért ne írjuk le Robin Trowert.

Általában az Egyesült Államokat járja új bandájával, amelyhez Glenn Letsch (ex-Gamma) társult.
 

Videók

  • Robin Trower - Bridge Of Sighs
  • Robin Trower - Too Rolling Stoned
  • Robin Trower - Little Bit Of Sympathy