Bejelentkezés

x
Search & Filters

Skillet

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

A Skillet egy keresztény rock/hard rock zenekar Memphisből, Tenessee államból. Az együttest 1996-ban alapították. A bandában John Cooper (frontember, basszus gitáros), Korey Cooper (gitár,szintetizátor, vokál), Ben Kasica (gitár) és Jen Ledger (dob) zenél. Eddig 7 albumot adtak ki, és két Grammy díj jelölést kaptak a Collide és Comatose albumukra. Az elmúlt 12 évben sok műfajt képviseltek már, többek közt az alternative rockot, az industrial és hard rockot.

Korai évek (1996-1999)

A Skilletet, mint zenekart 1996-ban alapították 2 taggal: John Cooper-el, basszusgitáros és vokálos, a Seraph nevű bandából, és Ken Steorts, gitáros az Urgent Cry nevű zenekarból. Barátságuknak köszönhetően együtt turnéztak, és kiadtak egy kislemezt, amihez mindkét banda 4-4 számot adott hozzá. Nem sokkal ezután a Seraph és az Urgent Cry feloszlott és John és Ken pásztora bátorította őket, hogy alapítsanak közösen egy bandát. Mivel a rock különböző műfajait képviselték a zenekaraikkal, döntöttek úgy hogy Skillet-nek (jelentése: serpenyő) nevezik el új zenekarukat, mert úgy gondolták olyan lesz az új zenekaruk, mintha egy serpenyőbe beleadnák mindazt, amijük van, és majd meglátják, hogy mi sül ki belőle. Hamarosan ezután Trey McClurkin csatlakozott a zenekarhoz, mint ideiglenes dobos, nem szándékozott hosszabb ideig ott zenélni. Még csak 1 hónapja voltak együtt mikor felkérést kaptak egy jelentős keresztény kiadótól ForeFront Recordstól. 1996 végén kiadták első albumukat a Skilletet. Az album befutott és a trio tovább folytatta a dalírást, és közben bejárták Amerikát. 1997-ben vették fel második albumukat, a Hey You, I Love Your Soul-t amit 1998 áprilisában ki is adtak. Második célkitűzésük az volt hogy a zenekar első albumának stílusától eltérjenek. A tiszta rock hangzás helyett egy könnyedebb rockra váltottak, amiben nagyobb szerepet kapott a zongora.

Invincible, Ardent Worship és az Alien Youth (2000-2002)

Röviddel azelőtt hogy a banda elkezdte volna a 3. albumukat, az Invincible-t, Steort kilépett a zenekarból, hogy a családjával legyen, és helyére Kevin Haaland érkezett, mint az új gitáros. Korey Cooper ekkor csatlakozott a zenekarhoz, mint állandó tag, és játszott zongorán. A változások miatt, az Invincible album zenei stílusa elektronikusabbá változott. És hamarosan kiadták 2000 elején az albumot, Trey McClurkin útjai pedig elváltak a Skilletétől, és ezután Lori Peters töltötte be a dobos szerepét a zenekarban. Eddig az Invincible a Skillet legnagyobb számban eladott albuma. Aztán a banda kiadta az első dicséret albumát, ami a 4. albumuk volt, Ardent Worship címmel, 2000 őszén/végén. Utána pedig kiadták az Alien Youth című albumukat, ami azInvincible sítlusához tért vissza, és 2001-ben adták ki. Mielőtt kiadták volna az albumot Haaland kilépett a bandából és Ben Kasica vette át gitáros szerepét.

Collide (2003-2005)

2003-ban először az Ardent Records adta ki a Collide abumot, de 2004-ben a Lava Records megvette a szerződést. A Collide kicsit más volt, mint a többi album, tiszta hard rock, és ezzel vonta magára Lee Trink , a Lava records vezérigazgatójának figyelmét, és tett nekik egy ajánlatot. 2004. május 24-én a Lava Records újra kiadta a Collide-ot plusz egy számmal, az „Open Wounds”-al.

Comatose (2006 óta)

A Skillet következő albuma a Comatose, amit 2006. október 3-án adtak ki. Az albumban olyan számok is megjelentek, mint például a „Rebirthing”, a „Whispers in the Dark”, és a „Better Than Drugs”. John Cooper azt mondta a hivatalos honlapukon: Amint elérjük azt a pontot, tudom, hogy nem lesz probléma mennyi ember lesz ott, mindent bele fogok adni. A legjobb előadást fogom megcsinálni amit csak megtudok; a legvadabbat. Meg fogom rengetni. És szerintem ezt sikerült is a felvételünkön érzékeltetni." 2008 januárjában bejelentették, hogy a dobosuk, Lori Peters, nyugdíjba vonul, mert az érzi: „itt az ideje, hogy egy új fejezetet kezdődjön az életemben.” Lori Peter utolsó koncertje 2007. december 31-én volt. Ennek ellenére a 2007-es év karácsonyi szezonjában, végig a Skillet új dobosát, Jen Ledgert képezte. Korey Coooper azt nyilatkozta, hogy az együttes 2008 májusában talán visszatér a stúdióba és elkezdik felvenni az új albumukat miután befejezik a Comatose tavaszi turnéját. A Skillet szintén létrehozott egy kislemezt a Comatose Deluxe kiadáshoz, a „Live Free or Let Me Die”-t.

Awake (2009)

Piacra dobták az új nagy lemezüket, amelyről a Hero és Monster számok belekerültek az új pankrációs játék WWE Smackdown 2010-be is. 2009-ben Awake and Alive lemezbemutató turnét indítottak. 2010-ben is az új lemezzel turnéznak. Fellépéseik csak az Egyesült Államok, illetve Kanada területein vannak. Bár ez a legújabb albumuk, a legnagyobb sikere mégis ennek van.

Panheadek

"Panheads" a Skillet rajongók beceneve. Ken Steorts – alapítótag, gitáros - egyszer azt mondta: "3 típusa van az embereknek’: akik nem ismerik a Skilletet, akik 'Skillet rajongókká’ váltak, azáltal hogy a zenénket hallgatják, és vannak még a ’Panhead’-ek – akik 3-4 élőkoncrtre is eljönnek, akár 10 órát is utazva, transzparenseket hoznak, az autójukra írnak, és a többi. Természetesen, mindannyiukat szeretjük, de a szívünkben különleges helyet foglalnak el a 'Panhead'-ek."
 

Videók

  • Skillet - Hero
  • Skillet - Monster
  • Skillet - Whispers In The Dark
  • Skillet - Rebirthing
  • Skillet - Awake and Alive
  • Skillet - The Older I Get
  • Skillet - Lucy
  • Skillet - The Last Night

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
John Cooper
akusztikus gitár
basszusgitár
ének
Seth Morrison
szólógitár
Korey Cooper
billentyűsök
ritmusgitár
vokál
Jen Ledger
dob