Bejelentkezés

x
Search & Filters

Soulbreakers

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2013

További képek

Biográfia: 

A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi meg a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait. A hetvenes évek zenei világát ugyanakkor egyedi hangzásvilágukkal teszik korszerűvé és izgalmassá.

Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (a Napokon, a Seen és az Esclin Syndo együttesekben), ebben a formációban azonban négy húron pendül. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán. Az alapítók között volt még Péter GPéter Gábor és Radovics László „Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble – „Kirúgott a hámból” – ismerhetjük. Kyru azóta persze számtalan rock és blues formációhoz kölcsönözte összetéveszthetetlen orgánumát (P. Boksz, Üzletembers, Virga Negra, Casanova musical).

Egy tagcserét követően tavaly ősz óta az együttes énekesnője Pleszkán Écska. A fiatal tehetség sikerrel szerepelt pár éve a Magyar Voice műsorában Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Édesapja, a világhírű jazz-zongorista Pleszkán Frigyes, nem csak különleges keresztnevet, hanem tehetséget és a zene szeretetét is átadta lányának, hiszen Écska jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió énekszakos végzős hallgatója. Fiatalos lendületével és különleges hangjával tökéletes kiegészítője a csapatnak. Écska saját bevallása szerint gyerekkora óta bábfüggő, és ez korántsem mellékes szál az életében, ugyanis a zene mellett a bábjáték és a bábkészítés a szenvedélye. Az elmúlt években kétszer is díjazták munkáit az Ifjúsági Művészeti Fesztiválon. Fővárosi és vidéki helyszíneken is kiállították bábjait, köztük a Bárka színházban is, ahová korábban csupán egyetlen bábjátékost hívtak meg, Kemény Henriket.

A zenekar tavaly kimondottan sikeres évet mondhatott magáénak. Az elmúlt nyáron több alkalommal fogadta el meghívásukat az Erkel Fedrenc-díjas Tátrai Tibor gitáros, akivel együtt muzsikáltak a tatai Víz Virág és Zene fesztiválon. A csapat játszott Lengyelországban a Chrozow Blues Festival-on,  Pakson a Gasztro Blues fesztiválon is. Az elmúlt három évben minden alkalommal ott voltak a Sziget fesztivál fellépői között.

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Pleszkán Écska
ének
KYRU
ének
Ratkoczi Huba
basszusgitár
Péter Gábor
gitár
Zoltán Mózes
dob
Címkék: 
Soulbreakers