Bejelentkezés

x
Search & Filters

Southern Thunder

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2012

További képek

Biográfia: 


A Southern Thunder zenekar sokfelé megfordult már. Fesztiválokon, motoros találkozókon, falúnapon vagy akár a Művészetek Völgyében is. Mindenhol nagyon jó hangulatú bulik kerekedtek. Számukra az a fontos, hogy a közönség jól érezze magát és elfelejtse búját, bánatát. Ezt tükrözik a lemezeik is. Ezt bizonyítják a lemezkritikák is. Dél felé lemezkritika:

A ˝Dél felé˝ négy saját és egy feldolgozás nótát tartalmaz. Nyitó számuk a ˝Csak a rock & roll˝ egy tempós, lüktető rákendról boogie dal. Igazi blues kocsma fellingje van, ami szerintem az ilyen jellegű szórakozó helyek és motoros klubok nagy kedvence lesz! Van benne lendület, dög, füst, sör, és ami kell, a rock & roll. Ezt követi a klasszikus country hangvételű ˝Drága otthon˝ című poros western szerzemény, egy remek southern rock szólóval megízesítve. A dal témája pedig a biztonságos otthon, ami után mindig vágyunk, sóvárgunk. A ˝Könnyen jött pénz˝ a nagy igazságról arról szól. Ahogy az az életben is van „Könnyen jön a pénz, Könnyen megy a pénz”. Könnyű pénz, amire tapadnak a Nők és a barátnak mondott emberek. Zene egy füstös, lendületes southern rock ’n roll téma. Egy újabb country csemege az utazók dala, az akusztikus hangvételű ˝Dél felé˝ Ez a dal totálisan a motorosak kedvence lesz. Elhagyni a várost, csak menni az úton egy motorral. Ez a szabadság! Régebben hazánkban az úgy nevezett dirty rock zenekaroktól lehetett ilyen jellegű számokat hallani. Az albumot pedig már az említett feldolgozás zárja, ami nem más, mint az AC/DC ˝There's Gonna Be Some Rockin˝ dala. Ez valami szuper! Tökös, lendületes, az eredetinél gyorsan, a Southern Thunder arcára formált fasza kis dög rock ’n roll-ban előadva.

Nem tagadom rég hallgattam ilyen jellegű zenét, főleg Magyar zenekartól rég. De a Southern Thunder bemutatkozása nekem nagyon bejött. Visszarepített a dirty rock korszakába,  a ShotGun nevű motoros kocsmába és közben meg is ittam két sört.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Horty Gábor
ének
Kovács "Air" Gábor
ének
szájharmónika
Tamaskó Gábor
ének
gitár
Soltész Tamás
basszusgitár
vokál
Varga "Zéé" Zoli
dob
Címkék: 
Southern Thunder