Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tankard

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1982

További képek

Biográfia: 

A Tankard egy frankfurti német thrash metal együttes, melyet 1982-ben alapítottak. Mivel a zenekar egy csapatnyi iszákos benyomását keltette, egyik gitárosuk hamar kilépett köreikből, s csak ezután adták ki első, 1986-os lemezüket. Ettől a pillanattól kezdve a zenekar ragaszkodott a megkezdett stílus folytatásához, amely az alkohol dicsőítésére írt, gyors metal-dalokat jelentette. Erre hivatkozva állítják, hogy feltaláltak egy új irányzatot, az „alkoholista metalt”. A Tankard tagjai szeretik „a Sör Királyainak” hívni magukat, ami egy utalás a német folklórban található Gambrinusra, a sör védőszentjére.

A Tankard-öt 1982-ben hozta létre három osztálytárs: Andreas Geremia, Axel Klatzmann és Frank Thorwarth. Kezdetben Vortex-nek és Avengernek hívták magukat, de csak amíg rá nem akadtak a Tankard-re a szótárban. Első dalukat ’Ray Death’-nek nevezték el, amely nukleáris háborúról szólt. Első fellépésük 1983-ra datálható, mikor a saját osztályuk előtt játszottak. Mivel a srácok nem ihattak alkoholt a suliban, tejesdobozokban csempészték be az italaikat. Nem sokkal ezután Bernhard Rapprich fel kényszerült adni tagságát az együttesben, mivel konzervatív édesapja nem szerette volna fiát „egy csomó részeg disznó” társaságában tudni, így hát új gitárosnak Andy Bulgaropoulos-t választották.

1984-ben a Tankard leszerződött a Noise Recordsszel, miután éppen hogy csak lemaradtak a Steamhammer ajánlatáról. Andy Bulgaropulous ugyanis önmagáról megfeledkezve egy kék szarvasos pulóvert vett fel egyik koncertjükre, ami rossz hatást keltett a Steamhammerben, és rögtön vissza is vonták az ajánlatot.

Az évek során a Tankard komoly rajongótáborra tett szert, és 14 kiadott lemezük hosszútávra megszilárdította egyre növekvő hírnevüket. Annak ellenére, hogy még most is egyéb munkákat kell vállalniuk a családjaik eltartása érekében, sikerült a metal-rajongók térképére szilárdan felkerülniük, így rendszeresen el tudnak jutni a legnagyobb nyári fesztiválokra.
 

Videók

  • Tankard - The Morning After
  • Tankard - Empty Tankard
  • Tankard - Die With A Beer In Your Hand
  • Tankard - The Beauty And The Beast
  • Tankard - Need Money For Beer
  • Tankard - Space Beer
  • Tankard - Chemical Invasion

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Andreas Geremia
ének
Andreas Gutjahr
gitár
Frank Thorwarth
basszusgitár
Olaf Zissel
dob