Bejelentkezés

x
Search & Filters

Trottel

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1985

További képek

Biográfia: 

A banda 1985-ben alakult Budapesten. Punk zenekarnak indultak. A tagság folyamatosan változott. Később megalakították a Trottel Records kiadót is.

1989 óta működik mint folyamatosan koncertező zenekar. Sok lemezt jelentettetek meg: Die Trottel I. (saját kiadású demókazetta) Christmas Demo (saját kiadású demókazetta); Trottel 85-87 (saját kiadású demókazetta); Borderline Syndrome (Gougnaf Mouvement, 1989); Your Sincere Innocence (X-Mist maxi-kislemez, 1990); The Final Salute In The Name Of Human Misery (X-Mist, 1991); The Same Story Goes On (Trottel Records/X-Mist, 1999); Archív 1985-87 (Trottel kazetta, 1994); Archív 1986-88 (Trottel kazetta, 1995); Az ellopott kert (Trottel 1995); Trottel: It's Up To You (Trottel kislemez, 1994). Többszáz koncertet adott Európában és itthon.

Lényeg az, hogy a Trottel projekt folyamatos mozgásban van, rengeteg dolog történt és történik velünk. Két tag maradt az alapítók közül, az életforma miatt a Trottelben nagy a lemorzsolódás. A felállás amőba szerűen változik, mindig más hangszerek kapcsolódnak be a zenébe.

A 'hangszerpark' '99-ben: dob, gitár, gitár, basszusgitár, trombita, furulya és mono szintetizátor, női és férfi hangok. 1995-ben létrejött a TROXX - dob nélküli formáció, melynek érdekessége, hogy a 4 gitár együttes ritmizálása veszi át a dob szerepét s ez adja meg a zene lüktető ritmusát.

A zenekar soha nem készített két egyforma lemezt. Ez nem elhatározás kérdése volt, egyszerűen csak így alakult...szeretünk stílusokat összekeverni, eljátszadozni különféle hangulatokkal s ahogy változunk, változik a zenénk is. 1999-ben a Bahia adta ki Interference című lemezüket.

1999-ben a zenekar tovább folytatta amőba-szerű átalakulását. Megalakult jelenlegi projectünk, a MONODREAM, az új Trottel-reinkarnáció. A MONODREAM, a Trottel gyűjtőnév alatt egy önálló zenei egységet képvisel, a hagyományos hangzás (hegedű), a modern elektronika (szintetizátor, mono szintetizátor, gépek) és a klasszikusan a Trottelre jellemző furcsa ritmusszekció (dob, ritmushangszerek) basszusgitár elegye.

Újra előtérbe került a női ének Szabados Györgyi személyében. Szokatlan, hogy a gitár mint olyan, csak helyenként kap főszerepet a programban. A koncert gerincét az új lemez alkotja, a címnek megfelelően (FLUID - folyadék, folyékony) az eddigi Trottelekhez képest kevésbé megszabdalt, folyékony, meglehetősen elszállt zene érdekes ritmusokkal, hanghatásokkal. Minden tag két hangszeren játszik felváltva, ami a színpad képét is mozgósabbá változtatja...

A zenekar nagyon sok válogatáslemezen szerepelt: pl. Nyápic Punk I-II.; Trottel Saga; Érdekes zenék stb.

Videók

Utolsó felállás: 

NévHangszer
Asztalos Ildikó
ének
Kakuszi György
gitár
Puskás István
szintetizátor
Neukum Nóra
hegedű
Kardos Rita
szaxofon
Rupaszov Tamás
basszusgitár
Papp Dániel
dob