Bejelentkezés

x
Search & Filters

Turán

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2005

További képek

Biográfia: 

A Turán zenekar ötlete 2004 februárjában fogalmazódott meg Zalaegerszegen két régi cimbora Vörös Sándor és Kocza Balázs között. Az első fellépés helyszíne a helyi Menhely Rock Klub volt, 2005.03.05.-én a már feloszlott Parázsló Hamvak zenekarral közösen.

2006 év végén készítették el első demo felvételünket Zalaegerszegen! Az „Üzenet haza” és a „Trianon átka” című dalainkat rögzitették.

2007-ben új tagok csatlakoztak a zenekarhoz: Szabó Szilveszter (Basszusgitár) és Gyenese Balázs (dob). Két új tagunkkal fantasztikus hangulatú koncertet adtak az Egészséges Fejbőr vendégeként a zalaegerszegi Grabowsky Clubban.

2008-ban a banda tag között egy nagyobb konfliktus alakult ki ezért Vörös Sándor a zenekar alapító tagja kilép a zenekarból. A megmaradt tagok egy új gitáros keresésébe fogtak és hamar ráleltek egy borzasztó tehetséges gitárosra Szanati Szabolcsra.

Május és június az első nagylemezük felvételével ment el. A 12 dalt tartalmazó korong 2008 június 28-án Zalaegerszegen jelent meg. Aznap este egy felejthetetlen teltházas bulijuk volt a Club Grabowskyban, ahol az Egészséges Fejbőr vendégeként lépnek fel.

2010-ben a zenekarhoz csatlakozott a Vádló Bitófák korábbi énekesnője, Szalai Éva.

Júniusban elkészült a Turán zenekar történetét bemutató DVD! A film készitöi: Tóth Sándor, Jóna István és Kocza Balázs.

2011-es év egy tagcserével kezdödött Szabó Szilvesztert a zenekar korábbi dobosa Marton Victor váltotta basszusgitár poszton.

A zenekar sok sikeres koncerttel a háta mögött úgy dönt bevonul a studióba ahol elkezdi felvenni a 2. nagylemezüket. Az Ütött az Óra című lemez 2011. 06.04.-én jelent meg. A korongon vendégzenészként énekel Sziva Balázs (Romantikus Erőszak) és Molics Zsolt (CHK)  

Az új esztendö ujabb tagcserével kezdődött. Böröcz Gábor lett a zenekar basszusgitárosa.

2012-ban Szalai Éva családi  okok miatt elhagyja a zenekart és ezzel kialakul a jelenlegi felállás. A csapat harmadik nagylemeze 2013. november 13. án jelenik meg. Címe: Menj Tovább
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kocza Balázs
ének
Szanati Szabolcs
gitár
vokál
Böröcz Gábor
basszusgitár
Gyenese Balázs
dob
Címkék: 
Turán