Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eric Peterson (Testament)

Születés / Halálozási dátum: 
1964. május 14. csütörtök
Születési hely: 
Alamenda (Kalifornia) - USA

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Eric Peterson (Alameda, Kalifornia, 1964. május 14. – ) egy amerikai gitáros, aki a Testament nevű thrash metal együttes révén vált ismertté az 1980-as években.

Zenei karrierje

A svéd/mexikói származású gitáros 1983-ban alapította a Legacy nevű zenekart, amely pár évvel később Testamentre változtatta a nevét, és a nyolcvanas évek második felében kiadott albumaival a Thrash Metal Nagy Négyese (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) után a legnépszerűbb együttesnek számított a maga műfajában.

Az 1990-es években a thrash metal stílusban tapasztalható hullámvölgy és a zenekart sújtó folyamatos tagcserék ellenére a fődalszerző Eric Peterson és az énekes Chuck Billy életben tartották a Testamentet, amely ma is folyamatosan koncertezik és nagyobb szünetekkel ugyan, de időről időre új albumokat is készít.

Peterson 2000-ben a basszusgitáros Steve DiGiorgioval (Sadus, Death, Testament), Jon Allen (Sadus) dobossal és Steve Smyth (Vicious Rumors, Nevermore, Testament) gitárossal megalapította a szimfonikus black metalt játszó Dragonlordot, ahol nem csak gitározik, de énekel is. A Dragonlordnak eddig két albuma jelent meg.

Karrierje során Peterson főleg Gibson gitárokat használt, de jelenleg saját tervezésű, Old Skull V nevű Dean gitárján játszik.

Tovább a Testament oldalára.

 

Forrás: wikipédia
 

Videók

Címkék: 
Eric Peterson
Testament