Bejelentkezés

x
Search & Filters

Schiffler Patrik "Ricky"

Születés / Halálozási dátum: 
1997. augusztus 03. vasárnap
Születési hely: 
Budapest - Magyarország
Zenekar(nem tárolt): 
Tom White & the Mad Circus, Ricky and the Drunken Sailors, CandyMen Duo, RICKY & COCO

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Gitáros, nagybőgős, énekes, zeneszerző:
Tom White & the Mad Circus, Ricky and the Drunken Sailors, Black Frogs, CandyMen Duo

1997-ben születtett Budapesten. A zene, a rock'n'roll imádata már egészen kiskorában előtört belőle. Édesapja, édesanyja is ennek a stílusnak a bűvöletében élnek. A Ricky nevet pont ezért kapta, mert szüleim szerették volna elnevezni Ricky Nelsonról, a műfaj egyik meghatározó énekeséről. Édesapja dobol több együttesben is.

Három éves korában elénekelte, eldobolta a legtöbb Hungária számot. Komolyzenei tanulmányokba kezdett nyolc évesen a Kodály Zoltán zeneiskolában. Négy évvel később abbahagyta, mert akkorra már érezte, neki is a rock'n'roll az élete.

2012-ben megalakult első zenekara, a Black Frogs. A trió létrejöttét nagyban segítette édesapja és nagybátyja, akik a zenekarban a mai napig is aktív tagok. 2016-ban különdíjat nyertek egy németországi fesztiválon.

2017-ben megismerkedett a Tom White & the Mad Circus zenekar tagjaival, ahol először sokszor az akkori gitárost helyettesítette, majd később hivatalosan is zenekar taggá vált.

2018-ban elindultak az X-faktorban Ricky & the Drunken Sailors néven. Bejutottak az élőshowba, mellyel egy új fejezet nyílt a zenekar életében is.

2019-ben koncerteztek 10 különboző európai országban, Brazíliában és Kanadában is.

2020-ban megalapították Fehér Tamással a CandyMen Duo-t, ahol a mai napig nagybőgőn játszik.

Címkék: 
Tom White & the Mad Circus
Ricky and the Drunken Sailors
Black Frogs
CandyMen Duo
Schiffler Patrik
Ricky