Bejelentkezés

x
Search & Filters

Itt az új Dream Theater album dallistája és lemezborítójaA Dream Theater 12. stúdióalbuma, mely az együttes után kapta a nevét, s amely már a negyedik kollaborációjuk a Roadrunner Recordsszel, már biztos, hogy szeptember 24-én érkezik a lemezboltokba. A napokban viszont már tudomásunkra jutott a borítóterv és a számlista is.

 

„Minden albumban egy új lehetőséget látok az újrakezdésre.” – mondja Petrucci. „Olyan javításokat, vagy esetleg újjáépítéseket végzünk, melyek egy teljesen új stílusirányzatot alkotnak. Ez az első saját magunkról elnevezett albumunk, és nem gondolnám, hogy volna erősebb zenei identitásunk bármelyik albumunkon is. Ez egy epikus, intenzív, már-már filmbeillő dalokat tartalmazó lemez. Alig várom, hogy mindenki hallhassa. ”

 

A kilenc dalt felvonultató lemezt Cove City stúdiójában vették fel, ahol a gitáros Petrucci volt a producer, és Richard Chycki töltötte be a hangmérnök és keverő szerepét. Ez a zenekar második olyan albuma, ahol Mike Mangini dobol, és csak az első olyan, ahol már a kezdetektől fogva részt tudott venni a dalszerzési folyamatban.

 

Egy januári interjúban Petrucci a következőket mondta Mike Mangini munkájáról:, „Mike Mangini remekül beilleszkedett a csapatba (2010-ben érkezett dobos posztra) és mint tudjuk már 15 éve vagyunk együtt, nem tapasztaltam ilyen jellegű közös aktivitást. Pár hete stúdióba vonultunk és elmondhatatlanul élvezem, és Mike is remekül dolgozik. Nagyon kreatív dobos és minden feladatból kiveszi a részét, csodásan beilleszkedett. Ha az emberek meghallják a dobot ezen az albumon tutira megőrülnek. Az utolsó albumon is nagyon jó munkát végzett, de nem vett részt az alkotás folyamatában, és máshogy értelmezte a dobtémákat, mint ahogy én kigondoltam. Beleadta mindenét, de változtatni kellett a dolgokon, most viszont Mike Mangini felszabadult. Ez Mike, minden ötlete kreativitása benne van az albumban…ez az ember egy állat!
 

A Dream Theater című album dallistája a következő:
 

1. FALSE AWAKENING SUITE
I. Sleep Paralysis
II. Night Terrors
III. Lucid Dream
2. THE ENEMY INSIDE
3. THE LOOKING GLASS
4. ENIGMA MACHINE
5. THE BIGGER PICTURE
6. BEHIND THE VEIL
7. SURRENDER TO REASON
8. ALONG FOR THE RIDE
9. ILLUMINATION THEORY
I. Paradoxe de la Lumière Noire
II. Live, Die, Kill
III. The Embracing Circle
IV. The Pursuit of Truth
V. Surrender, Trust & Passion
 

A ’Dream Theater’ című lemez  különféle verziók széles skáláján fog megjelenni. Lesz köztük például standard és special edition CD, 180 grammos dupla vinil, és limitált szériás box szett is. Az előrendelések a Roadrunner Records honlapján a tervek szerint már júliusban meg fognak kezdődni.
 

A Dream Theater 2014 januárjában és februárjában Európában fog turnézni, márciustól kezdve pedig Észak-Amerikába utaznak.

 

Íme az új album borítója:

 

 

További információ: http://dreamtheater.hu/
 

Címkék: 
Dream Theater