Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kurt Cobain, a Nirvana frontembere 1989-ben idegösszeomlást kapottA Sub Pop társalapítója, Bruce Pavitt kiadott egy internetes könyvet, melyben leírja 1989-es utazását Rómába, mellyel a Nirvana frontemberének, Curt Kobain mentális állapotán próbáltak javítani. Az ikonikus zenész egy vad turné nyomása alatt állt, valamint idegösszeomlást szenvedett a színpadon, és úgy tűnik, ezek vezettek ahhoz, hogy le akarja dobni magát egy erősítőoszlopról, és hogy fel akarja oszlatni a zenekart.

Pavitt és kollégája, Jonathan Poneman vitték az énekest Rómába kikapcsolódni, és a könyv, az ’Experiencing Nirvana’ az ott töltött napok eseményeit, előzményeit és következményeit dokumentálják. Pavitt azt mondta:”

A könyv nagy része pozitív töltetű, habár az eleje kissé drámai. Láthatjuk Kobain-t a barátaival, azt, ahogy Londonba megy. Láthatjuk, ahogy játszik, ahogy tombol az emberek előtt, és láthatjuk a közönség reakcióját. Láthatjuk a lábakat a levegőben, a közönség őrületét. Melyik fiatal zenész ne fantáziálna erről?”

Címkék: 
Kurt Cobain
nirvana