Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kyuss – PereskednekBírósági eljárásba sodródtak a Kyuss egykori tagjai, miután Homme és Reeder megakadályozta, hogy a többi tag hivatalosan is felhasználhassa az együttes nevét.

A Los Angelesi jogi minisztérium által kibocsájtott dokumentumok egyértelművé teszik, hogy Homme akkor lett érdekelt az ügyben, mikor Garcia „egyszeri” névfelhasználása később állandó szokássá vált és egy teljesen önálló projectté nőtte ki magát.

Egy korábbról megszerzett e-mailváltás bizonyítékul szolgál, hogy Garcia legelőször még maga is engedélyt kért a többi Kyuss tagtól a név felhasználására önálló projectjéhez. Az e-mailekből az is kiderült, hogy ebbe mindenki beleegyezett, sőt a beszélgetés a lehetséges újraegyesülés latolgatásához vezetett. Homme-tól a mai napig nem találtak üzenetet a témával kapcsolatban.

A mostani per témája „a félrevezető „Kyuss Lives” név alatt történő árukibocsájtás, valamint új zeneanyag létrehozása, amely felbecsülhetetlen kárt okozhat a Kyuss név tisztaságában, hírnevében és lehetséges piacában. A sértettek ezen kívül a Kyuss Lives és Kyuss nevek alatt létező vonatkozások ellen is panaszt nyújtottak be, mivel ezeknek a próbálkozásoknak a célja minden bizonnyal a Kyuss név alattomos elorzása annak jogos tulajdonosától, a Kyuss Partnershiptől.”