Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Nem a hideg sör beszél most belőlem…” Depresszió koncert, 2013.06.22. Zöld Pardon"

Elérkezett ez a nap is. A nap, amire „mindenki várt”. A Depresszió legutóbb a fővárosban április 20-án lépett fel a Petőfi Csarnokban, így a rajongók már nagyon készültek erre a bulira. A hivatalos kapunyitás időpontjának 18:00 volt megjelölve, de már fél órával nyitás előtt elfoglalták a rajongók az első sorokat. Jómagam a barátaimmal szintén előbb érkeztünk, így a hangbeállást is végig tudtuk hallgatni, természetesen az első sorból. J Az időjárás előrejelzések azonban nem voltak túl bíztatóak, vihart jeleztek estére, de ennek egy jó darabig semmi nyomát nem láttuk.

 

A Depresszió vendégzenekara a székesfehérvári Burnout volt, akik a megígért kezdést másodpercre pontosan betartva, 19:30-kor léptek színpadra.  Nyitódaluk a Jobb ha félre állsz volt, amire klipet is forgattak a fiúk. A műsoruk zömmel az új lemezükre épült, ami a „Reflektorfény árnyékában” címet viseli, nem olyan rég jelent meg, mindenkinek melegen ajánlom, remek kis anyagot hoztak össze a srácok. Felcsendült a lemez nyitódala, a Ha utolér, majd erről a lemezről egy lassabb téma is előkerült, az Ígérd meg. A Roxigén című, előző lemezükről még előhúzták a Voltam aki voltam-ot, illetve a Végállomást. Bő fél órát élvezhettük a bemelegítést, és következett a Depresszió.

 

 

20:15-kor felhangzott a koncertet felvezető intro, majd egy kezdésnek tökéletesen beillő, lendületes számmal indítottak, a Vízválasztó előhírnőkének számító Te vagy a szeremmel. A pogó azonnal beindult, Feriék nem kíméltek bennünket, igazi bulit hoztak nekünk. Ezután következett egy régebbi darab, az Itt benn, ami szintén egy kiváló ugrálós-fejrázós téma.  Majd erről a lemezről előkerült a címadó dal is, az Egy életen át. Egy szerelmesebb témájú dal is következett, a Tűzön és vízen át. A koncert egyik elmaradhatatlan momentumai közül az egyik természetesen a Sokkold a rendszert volt. Itt Feri „egymásnak ugrasztotta” a közönséget, de természetesen mindenki vigyázott mindenkire, így ismét jól sült el ez a kis „játék”. 

 

 

Az új lemezről előkerült egy ritkábban játszott, de annál kedveltebb dal, a Túl messze, majd még erről az anyagról következett az Ellensúly, és a Jön a reggel, Soda gyönyörű bevezetőjével. Itt magasba emelkedtek az öngyújtók, telefonok és egyéb világító eszközök. Az Ébredés útján című lemezükről jött egy lazább, könnyebb téma, a Még1x. Majd egy szintén klipes nóta, Az én játékszabályom hangzott fel, a közönség nagy örömére. Volt egy nagy közös „mindenki ugrik”, természetesen a Néha alatt. A ráadást első szereplője a Lásd volt, amire ismét ugrottunk, majd a zenekar talán legismertebb száma, a Nem akarok elszakadni zárta a Zöld Pardonos örületet. Hatalmas köszönet a szervezőknek, a két zenekarnak, és mindenkinek, aki ott volt, és élvezte, és ahogy Feri is mondta, kereken 2 hónap múlva, augusztus 22-én ugyanitt ismétlés!

 

 

 

 

Fotók: Óvári Viktor

Videók: Horváth Andi, Óvári Viktor

Szöveg: Bohár Bence

Címkék: 
Depresszió
Burnout