Bejelentkezés

x
Search & Filters

Öltönyös bulit tart a Junkies a Zöld PardonbanMájus 7-én ismét a Zöld Pardon színpadán csap a húrok közé az ország egyik legnépszerűbb punk/rock’n’roll csapata, a Junkies. A „Mi van veled? Semmi?” című, decemberben megjelent, idén pedig Fonogram-díjra is jelölt albumuk lemezbemutató turnéjának egyik legfontosabb állomásának ígérkezik a keddi ZP-s buli.

Hosszabb, pontosan háromnegyed éves hallgatás után a fiatalok kedvenc szórakozóhelyének színpadán tért vissza tavaly szeptemberben a Junkies. A srácok azonban a szünet ideje alatt sem tétlenkedtek, hiszen összehozták a 2012 decemberében megjelent legújabb, „Mi van veled? Semmi?” című lemezüket, melynek anyagát egy egész éves turné keretében mutatják be országszerte. Ennek a körútnak egy több szempontból is különleges állomása lesz a Zöld Pardon-beli koncert május 7-én.

- Hosszú ideje ez lesz az első „nyári” bulink, hiszen a háromnegyed éves kihagyásunk után csak őszi és téli koncertjeink voltak. Bár a május még tavaszi hónap, mi itt kapcsolunk majd át nyári üzemmódba. A ballagók és az érettségizők pedig le se vegyék az öltönyüket, hiszen ahogyan mostanában megszokhattátok, mi is abban leszünk! De mindenki más is, aki csak teheti, jöjjön elegánsan, mutassuk meg együtt, hogy ingben és nyakkendőben is hatalmas rock’n’roll bulit tudunk csapni! – mondta Szekeres András énekes, aki azt is elárulta, hogy ez a koncert azért is más lesz, mint a többi, mert számos olyan dalt is újra felvesznek majd a repertoárjukba, amit már nagyon régen, vagy csak ritkán hallhattak tőlük a rajongók.

A zenekar tavaly szeptemberben a szabadtéri szórakozóhelyen forgatta le visszatérő videóklipjét, a helyszín inspirálta „Nincs Pardon” című dalhoz, ami óriási sikert aratott, hiszen a Petőfi Rádión listavezető lett, és a „leghosszabb nyári fesztivál” himnuszává vált.

- Egyfajta szimbiózis alakult ki köztünk és a helyszín között, és nemcsak a dal miatt, hanem mert a visszatérésünkkor itt mutathattuk be a zenekar legújabb felállását, az életünk egy teljesen új fejezetét. Akkor egyáltalán nem voltunk benne biztosak, hogy nem bőgünk-e majd le, hiszen nem tudtuk, hogy kíváncsiak lesznek-e még ránk ekkora hallgatás után. Azonban szerencsére minden a lehető legjobb forgatókönyv szerint alakult és a „Nincs Pardon” sikere is felülmúlta a várakozásainkat. Tulajdonképpen a banda második megszületésének adott helyet a szórakozóhely, és ezért is különösen kedves számunkra – osztotta meg gondolatait Andris.

Az új lemez sikerét mutatja az is, hogy nemcsak a közönség, de a szakma is jól fogadta, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy Fonogram-díjra jelölték az Év hazai hard rock vagy heavy metal albuma kategóriában.

- Nagyon örülünk, megtisztelő már maga a jelölés is, de nem szeretnénk beleélni magunkat abba, hogy mi nyerünk. Inkább úgy vagyunk vele, hogy biztos más viszi haza a díjat, és ha esetleg mégis úgy alakulna, hogy a mi nevünket mondják ki nyertesként, akkor kellemesen csalódunk majd. – tette hozzá a frontember.

A koncertre a belépő 600 forintba kerül.

Az esemény meghívója:
https://hu-hu.facebook.com/events/636717033021299/

 


 
Címkék: 
junkies