Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Quimby lesz a Sziget nulladik napjának főattrakciója

A Sziget Fesztiválköztársaság idén is felejthetetlen Nulladik nappal készül az őslakosok fogadására. Ezúttal a Sziget Csodaországgá válik, s az OTP Bank Világzenei Nagyszínpadon egy, a megalakulásának idén 40. évfordulóját ünneplő, nemzetközi hírű hazai legenda, a Muzsikás lép fel barátaival és nemzetközi sztárvendégekkel. „Csodaország” közepén, a Nagyszínpadon pedig a honi alterock legismertebb csapata, a Quimby egy idekomponált, egyszeri és megismételhetetlen világot varázsol maga köré - egy erre az alkalomra megálmodott - mesebeli hangulatú koncert keretében.

Quimby Csodaországban

A Sziget Nulladik napján a Quimby egy hamisítatlanul quimbys kulturális élményparkot rendez be, hogy olyan összművészeti hepajt nyújtson a látogatóknak, amelyből kiderül, Magyarország egy Csodaország, ahol sok fura dolog történik, mégis izgalmas, kreatív és szerethető hely.

 

A Nulladik nap quimbys eseménysorában egy, a Nagyszínpadon történő, erre az alkalomra komponált szuperkoncert mellett, majd’ 20 izgalmas, kulturális program varázsolja el a közönséget, Lewis Caroll meseregénye, az Alice Csodaországban mintájára. A Sziget - erre a napra - a “nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével belecsúszik: a Sziget lesz az a felfedezésre váró Csodaország, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik - cirkusz, akrobatika, tánc, látványszínház, irodalmi programok, akusztikus koncert, világzene, táncház, vetítés, slam poetry – s megannyi más.

 

A Quimby Csodaországban az akciósorozat és produkció a K-hídtól a Nagyszínpadig tartó részre és annak környékére koncentrálódik, s a zenekar tagjai több helyen feltűnnek majd. A megérkezéskor már belépünk egy alternatív, bizarr, meghökkentő, különös és eklektikus valóságba, egy olyan színes karneváli hangulatba, ahol azok lehetünk, akik a hétköznapokban is legszívesebben lennénk.

 

Quimby Csodaországban címmel - a Bookline Könyvek gondozásában - erre a napra időzítve megjelenik a 22 éves zenekar történetét feldolgozó riportkönyv is, amiben regényes keretek között végre megismerhető lesz, hogyan vált a dunaújvárosi iskolazenekar Magyarország egyik legfontosabb és legérdekesebb csapatává, miközben "mindent megittak, mindent elszívtak, minden nőt..." A riportkötet másfél éves interjúsorozat után áll össze, hogy végre minden részlet és érdekesség kiderüljön a zenekarról, miközben talán egy újabb képet kaphatunk a rendszerváltás utáni Magyarországról.

Kedvezmények az OTP-től

A tavaly aláírt együttműködési megállapodás értelmében az OTP Bank idén is kiemelt támogatója a Sziget Kft. nyári fesztiváljainak. A bank saját színpaddal jelenik meg a VOLT mellett a MasterCard Balaton Soundon, valamint a Szigeten a Világzenei Színpad névadója lesz. „A 0 Ft-os számlák – Simple és OTP Junior – tulajdonosai számára kínálunk különböző kedvezményeket, amelyek kialakításakor fontos szempont volt, hogy az igazodjon a fesztivállátogatási szokásokhoz. A Simple ügyfelek a VOLT-ra vagy a Szigetre tudnak féláron napijegyet venni” – mondta Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing igazgatója. „A 24 év alatti fiatalok, az OTP juniorosok pedig 50%-kal olcsóbban juthatnak Sziget bérlethez, illetve 0. napi jegyhez a VOLT fesztiválra” – tette hozzá. „A fesztiválozóknak érdemes idén is magukkal vinni PayPass kártyájukat, hiszen azzal egyszerűen fizethetnek valamennyi szigetes fesztiválon és külön fesztiválkártyát se kell kiváltani. Az OTP Bank által kibocsátott PayPass bankkártyák nemcsak a fesztiválokon használhatóak, hanem valamennyi MasterCard vagy Maestro kártyaelfogadást biztosító helyen Magyarországon és világszerte hagyományos és – ahol az elfogadásra alkalmas terminál található – PayPass tranzakciókra is” – tette hozzá az OTP Bank marketing igazgatója.
 

A Nulladik napi Quimby Csodaországban és a jubileumi Muzsikás koncertre a jegyek elővételben 6.990 forintért, a kapuban 7.900 forintért kaphatók. Az elővételes időszakban 5000 vásárlónak, akik a Sziget weboldalán, a www.sziget.hu oldalon veszik meg jegyet, lehetősége lesz a Bookline.hu jóvoltából a belépő mellé Quimby könyvet is vásárolni, a jeggyel együtt mindössze 7900 forintért.
 

A Csodaország 17 órakor tárja ki kapuit, a Muzsikás 20 órakor, a Quimby 20.30-kor lép színpadra, de a zenekar tagjai már a korábbi programokban is felbukkannak majd.

 


 
Címkék: 
Quimby