Bejelentkezés

x
Search & Filters

ROAD - A közönségnek bejött az új album (interjú)Március 8-án jelent meg a Road zenekar legújabb, "Tegyük fel..." című vadiúj nagylemeze. Többek között erről, és még sok minden másról faggatuk a zenekart...

Rockbook: A napokban jelent meg legújabb albumotok a Tegyük fel... Milyen visszajelzéseket kaptok, hogy fogadta a közönség az új korongot? Volt, amiben változtattatok a korábbi albumok készítéséhez képest?


Road: Az eddigi tapasztalatok alapján elég jól működnek az új dalok a koncerteken, a rajongóktól nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk. Az új dalokat már a megjelenést követő héten énekelték a bulikon, amitől nagyon boldogok vagyunk. Az igazi meglepetés az volt, amikor a lemezbemutatón, szinte az egész közönség énekelte az egyik új dalunkat, amit nem sokkal előtte publikáltunk. Elég sokan megnézték a lemezmegjelenés előtt és azóta is szépen pörög a számláló

Rockbook: (Az előbb említett) A Fojts meg a sötétben című dalhoz már klip is készült. Melyik dalhoz szeretnétek még klippet forgatni, tervezitek esetleg élőfelvétel vagy koncert DVD kiadását?

Road: Nincs konkrét terv a következő klippel kapcsolatban. Mivel a Fojts meg a sötétben készítésekor élő koncertfelvételek és stúdiómunkálatok kerültek előtérbe, szerintem valami teljesen más vonalon indulunk el. Vagy nem

Rockbook: Mik a tapasztalataitok, nehezebb vidéki zenekarként boldogulni Magyarországon? Sok zenekar vágyik külföldi sikerekre is, ti hogy álltok ezzel?

Road: A kezdeteknél talán okozott némi nehézséget, de egyébként köszönjük szépen, jól érezzük magunkat Domoszlón. Szép környezet, friss levegő, nyugalom, tehénbőgés, vékonyfröccs Jól ellensúlyozza a hétvégi pörgést, tökéletes a balansz Ja és nem vágyunk külföldre. A szomszédos országok magyarlakta területeit szívesen látogatjuk rendszeresen, beleférhet egy-két távolabbi helyszín is, de hosszútávon szeretnénk itthon maradni Magyarországon.

Rockbook: Tegyük fel ,hogy kaptok egy óriási költségvetést, és az a feladat, hogy rendezzétek meg álmaitok fesztiválját. Mi lenne az alapkoncepció? Milyen fellépő zenekarokat hívnátok meg?

Road: Ügyesen belecsempészted a kérdésbe a lemezcímet, meg kell, hogy dicsérjelek )) Sok minden függ a helyszíntől. Ha pl. kis falunkban rendeznénk, gondolnunk kellene a szüleink, nagyszüleink generációjára és a fiatal mulatós társaságokra is. Ha őket külön szeretnénk kielégíteni, akkor: Csokis Tibi, Tarnai Kiss László, Bunyós Pityu Ha pedig a zenekar kedvenceit is élőben szeretnénk látni, becsempésznénk egy pár általunk kedvelt bandát is, mint pl. a Stone Sour, Motörhead, In Flames, Killswitch Engage, Life Of Agony, Static-X, Metallica, stb… Azt hiszem el is fogyott a költségvetés. Tudod milyen drága a Bunyós Pityu?:)))

Rockbook: Mit gondoltok régen nehezebb volt egy rock zenekar élete, vagy manapság nehezebb?

Road: Ha az információáramlást, a fesztiválok-klubok számát, a hangszerekhez való hozzájutást és ezek árait nézünk, akkor sokkal nehezebb volt. Viszont a zenekarok számát és az előbb említett információs-társadalom hiányát tekintve, sokkal könnyebb volt hirtelen népszerűvé válni. Aki az akkori egyetlen csatorna egyetlen tehetségkutatóján bárhogy is, de szerepelt, másnapra baromi népszerű lett és szétszedték az utcán a rajongók. Bár, ha belegondolok, ez ma is így van, csak két csatornán egyszerre Visszatérve a rock-zenekarokra, szerintem most könnyebb.

Rockbook: Ha visszatekintetek a zenekar múltjára, van olyan pont a zenekar életében, amit másképp csináltatok volna?

Road: Mivel szerintem mindennek megvan az oka, így annak is, hogy akkor és úgy kezdtük. Összességében sokkal komplexebb dologról van szó, mint hogy nyakadba akasztod a hangszert és színpadra állsz. Fel kellett nőnünk a feladathoz, hogy hatékonyan, felelősségteljesen kezdhessük el a ”rockzenészesdit”. Szerintem nagyjából ugyanígy csinálnánk.

Rockbook: Mi volt eddigi pályafutásotok, csúcspontja, ami igazán említésre méltó?

Road: Kiemelhetnénk egy pár sportcsarnokos, vagy fesztivál-bulit, ahol több ezer ember előtt játszunk, de nem feltétlen ezek a legjobbak. Tudom közhely, de minden koncertnek megvan a sajátossága, amitől jól tud működni és általában jól is működik. És persze minden koncerten történik valami említésre méltó

Rockbook: Közeleg a nyár, a fesztiválok időszaka, hol találkozhat veletek a közönség?

Road: A legtöbb nyári fesztiválon idén is ott leszünk, de a részletekért kattintsatok a facebook.com/roadzenekar-ra, vagy a road.hu-ra.

Rockbook: Végül, milyen tanácsokat adnátok a fiatal zenész generációnak (félreértés ne essék eszem ágában sincs leöregezni benneteket) ?

Road: Ahogy Erik említette: ”30 meg a halál közt” már sokkal bölcsebben látjuk a világot, megfontoltabbak vagyunk, de ezekkel együtt, ha fele-ilyen idősek lennénk, ugyanígy csinálnánk mindent a zenekar életében. Tehát a mi receptünk: kíváncsiság, önzetlenség, vidámság, nyitottság, kitartás, alázat.

 

Sebők Tamás

 

Itt megtekinthető a Road legújabb klipje, a "Fojts meg a sötétben":

 

Címkék: 
Road