Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rockos indulót kapott ajándékba az Aurórától a Győri ETO focicsapataFelcsendülhet a Maccabi Tel-Aviv elleni szerdai BL-selejtező előtt az Auróra zenekar ’Egy csapat van csak nyugaton’ című száma, amit a Győri ETO labdarúgó csapatának szánt a banda, barátságuk jeléül, amelyet a cikk alatt meghallgathattok.

 

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli pénteken a várpalotai Alfa fesztiválon a győri Auróra együttes, és egészen bizonyos, hogy a nagy sikerű Viszlát, Iván!, az Előre, kurvák, gengszterek!, illetve a Robin Hood mellett műsorára tűzi a közelmúltban a bajnok Győri ETO-nak írt és ajándékozott indulót is.

 

Csaknem húsz évre nyúlik vissza a zenekar és az ETO közti kapcsolat, amelynek kezdete a békéscsabai különítmény, Mracskó Mihály, Szarvas János, Csató Sándor, Zahorán György átigazolásához köthető.

 

„A csabai labdarúgók hozták a rockot az ETO öltözőjébe – mesélte Víg László, az Auróra frontembere. – A mérkőzések előtt zengett az öltözőben a rock, és ha tehették, eljártak a koncertjeinkre. A kapcsolat idővel barátsággá alakult, és bizony megesett, hogy Szarvas Jani, Korsós Gyuri, Lakos Pali, Zahorán Gyuri együtt énekelt velünk a színpadon. Lettek volna többen is, ám Mracskó Mihályt például iszonyatos hangja miatt társai eltiltották a zenéléstől. De nemcsak koncerteken találkoztunk, mulatni is eljártunk, persze csak a bajnoki szünetben. Ha akkoriban valamelyik játékos késett, fizetnie kellett a közösbe, és év végén az összegyűlt pénzből játékosostól, buszostól, aurórástól a Szépasszony-völgy felé vettük az irányt. Ott aztán folyt a jó bor, és persze húzattuk a cigánnyal, ameddig csak lehetett. Igaz, nem az Auróra számait, de az akkor szemernyit sem számított.”

 

A csabaiak mentek, a barátság azonban megmaradt, sőt az ETO tisztelete, szeretete is. Ma már azonban nincs a korábbi szoros, személyes kapocs, de az Auróra együttes tagjai ott szurkolnak a győriek hazai meccsein.

 

„Valóban a közös tisztelet maradt – folytatta Víg László. – Évekkel ezelőtt Tarsoly Csaba tulajdonos megkeresett bennünket, és tárgyaltunk az ETO számára készülő indulóról. Aztán valamiért semmi sem lett az egészből. Ennek ellenére most, hogy a Győr harminc év után ismét bajnokságot nyert, elhatároztuk, egy átdolgozott, rockosított, az Aurórára jellemző stílusú indulóval ajándékozzuk meg kedvenc labdarúgócsapatunkat. Bár a napokban megjelent, Még nem ez a tréfa vége című lemezen nincs rajta a szám, a világhálóra feltettük, és több ezren hallhatták már. Úgy tűnik, tetszik a közönségnek.”

 

Mint az ETO-nak, az Aurórának is sűrű a programja mostanában. Fesztiválról fesztiválra jár a banda, ám arra azért figyelnek a tagok, hogy ott lehessenek a Maccabi Tel-Aviv elleni szerdai Bajnokok Ligájaselejtezőn, és remélik, egyszer felhangzik majd az ajándékba adott  „Egy csapat van csak nyugaton” kezdetű induló rockosított változata is.

 

Forrás: nso.hu

 

Címkék: 
Aurora
Győri ETO