Bejelentkezés

x
Search & Filters

Scott Weiland már karácsonyi dalt írScott Weiland (Stone Temple Pilots, ex-Velvet Revolver) üzletfele és turnézó gitárosa, Doug Grean közzé tette a Facebook-on, hogy Weiland egy új karácsonyi nótán dolgozik. „Ez egy olyan dal, ami soha nem megy ki a divatból” - írta.

Weiland karácsonyi albuma, a ’The Most Wonderful Time of The Year’ 2011 októberében jelent meg, a Rhino Records-ön keresztül. Egy sajtóközlemény szavaival élve a CD „számos stílust lefed, többek között a nagyzenekaros swinget, az kórusos balladát, a reggae-t, a bossa novát és még sorolhatnánk. Scott Weiland mindezt játszi könnyedséggel terítette le elénk.”

Mikor arról kérdezték, hogy mi vitte rá egy karácsonyi album elkészítésére, Weiland azt felelte: „Az egész egyetlen dallal kezdődött, de annyira tetszett, hogy elhatároztuk, kiegészítjük stúdióalbummá. Úgyhogy kerítettünk egy teljes jazz nagyzenekart, amelyben kizárólag a legjobb zenészek foglaltak helyet. Sok időt szenteltünk annak, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat, pontos hangmagasságokat… és persze némi újszerű ízt is bele szerettünk volna csempészni a dalokba. Van a lemezen egy kis bossa nova, meg egy kis reggae is. Hihetetlen érzés elénekelni ezeket a klasszikusokat úgy, hogy játszhatok egy kicsit a dalszövegekkel. Persze jazzt énekelni teljesen más élmény, mint rock ’n’ rollt.”

A Stone Sour és a Slipknot frontembere, Corey Taylor tavaly leszólta Weilandet, sőt „lusta disznó”-nak nevezte, amiért kiadta a ’The Most Wonderful Time of The Year’-t.