Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tool - Maynard James Keenan titokban az új albumon dolgozik?A Tool énekese, Maynard James Keenan titokban idén tavasz óta dolgozott volna a zenekar régóta várt ötödik albumának dalszövegein? A The Pulse Of Radio szerint, Keenan megjelent a komikus Marc Maron "WTF" podcastjában, és amikor az új Tool-zenéről kérdezték, a következőket válaszolta: "Ma megállok a próbateremnél. Elméletileg nemsokára készen lesz. Addig-addig hajtogatták, hogy 'kérjük az új zenét, kérjük az új zenét, kérjük az új zenét, kérjük az új zenét', hogy most itt a CD. Aztán meg azt gondolják, hogy 'Nicsak, addig mondogattuk, hogy ez lett belőle'..."

 

Milyen érdekes, hogy habár a podcast tartalmát múlt vasárnap (augusztus 18-án) közvetítették, maga az interjú márciusban lett felvéve, amikor is Keenan áprilisban esedékes negyvenkilencedik születésnapja adta az apropót a beszélgetésre. Ez egyben azt a kérdést is felveti, hogy akkor ezek szerint Keenan már március óta dolgozik az Tool új lemezén?

 

Keenan azt mondja, hallania kell a zenét, mielőtt elkezdené megfogalmazni a dal szövegét: "Nem vagyok képes szavakat írni, amíg nem hallom a hangokat, és nem hallottam őket... Hallanom kell a hangzást, abból tudok elindulni" - magyarázza.

 

Az énekes azt is elmondta a The Pulse Of Radio riporterének, hogy egy kicsit visszavesz a dolgok alakulásának üteméből egy önmagát gerjesztő probléma: "Nem tudok csendben ülni, mert amíg a többiek tanakodnak, az mindig messzebb és messzebb visz bennünket attól, hogy haladjanak a dolgokaink. Olyan ez, mint amikor a kígyó a saját farkába harap bele; amikor elterelik a figyelmemet, és én elmegyek, hogy csináljak valamit, ők meg aztán azért hibáztatnak, hogy nem a Tool dolgaival foglalkozom. De közben semmi sincs megcsinálva, amikor újra itt állok, amit megunok és ezért otthagyom őket. Ez egy végtelen körforgás" - magyarázza Keenan.

 

Címkék: 
Tool
Maynard James Keenan