Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rongy Kocsma

Cím: 
6724 Szeged, Kossuth Lajos sugárút 72.

Képek: 

Bemutatkozás: 

Rom is, kocsma is. De inkább KULTURÁLIS KÖZPONT, kedves emlékek tárháza vagy egy állandóan megújuló, millió apró, felfedezésre váró titokkal berendezett és remélhetőleg mindenkire inspirálóan ható törzshely. Elbújsz a sarokban egy könyvvel vagy kihasználod a hely adta lehetőségeket: kávézol a haverokkal, előadást nézel, élőkoncerten bulizol, felolvasó estet tartasz. Nem akarjuk megmondani, miért kell idejárnod, majd eldöntöd magad.

Hogyan?

Mindannyiunk fejében élt egy kép, hogy hogyan is kellene a Rongynak kinéznie és működnie. Most azon dolgozunk, hogy ezt a képet úgy tudjuk átnyújtani nektek, ahogy megálmodtuk.

Hol?

A helyen, amit mindenki csak úgy ismer, a „régi ruhagyár épülete”.
Nem véletlen a névválasztás sem: Rongy. Szerettük volna, ha annyira passzol, hogy végül majd lemosni se lehessen róla. Igyekeztünk, hogy ne űzzük el a századelőn idetelepült szellemeket, de közben újakat is beengedtünk. Elkértük a kacatjaitokat, a lomot, a kidobásra váró rongyokat, hogy nálunk új életre kelljenek. Hogy értelmet nyerjen, hogy eddig őrizgettétek őket. Így ha bejössz, remélhetőleg tényleg otthon érzed majd magad.

Program?

Lesz az is. Koncertek, ez elmaradhatatlan, de ennél azért kicsit több. Egy divatbemutató éppúgy elfér itt, ahogy egy amatőr társulat előadása vagy egy felolvasó est, ahol miközben kedvenc íróid műveit hallgatod, elmerengsz egy ifjú tehetség ecsetéből/ceruzájából/fényképezőgépéből származó képeken, amik éppen akkor körülvesznek. Aztán eljön majd a nyár és kiülsz a teraszra, ami nem is igazán terasz, hanem egy hatalmas udvar, szintén tele lehetőséggel, és végignézed az éppen zajló pingpong vagy tollas házibajnokságot. Ez is megeshet. Teret adni olyan helyi és nem helyi, alternatív és underground művészeknek, alkotóknak, akik velünk együtt meglátják a Rongyban a végtelen lehetőséget. Ezt szeretnénk.

Csocsó, flipper van, zenegép is. A mosdóban tükör :) a pultban normális emberek, baráti árak, szakadt bútorok, hangulat. De ezek csak szavak. Komolyan mondom, látnod kell...

Twitteren is megtalálsz:
https://twitter.com/#!/rongyszeged

Zenekarok, kiállítók, táncházak, társulatok, ifjú tehetségek jelentkezését szívesen vesszük. rongykocsma@gmail.com
 

MySpace icon
Twitter icon
Facebook icon