Bejelentkezés

x
Search & Filters

20 éve jelent meg a Pantera 'Far Beyond Driven' albuma



20 éve látott napvilágot a Pantera azóta legendássá vált 'Far Beyond Driven' című albuma. Az előző két korong, az 1990-es ‘Cowboys from Hell’, és a 1992-es ‘Vulgar Display of Power, kikövezték neki azt az utat, amin haladva végül átírta a lemez a metál szabályait.

Az 1994 március 22-én megjelent a 'Far Beyond Driven', a Billboard 200-as listájának első helyén nyitott, csak az Egyesült Államokban 500,000 példányt adtak el, ezzel aranylemez lett. Ez volt a legkeményebb album, ami feljutott a lista csúcsára.

Az olyan dalok, mint a 'Becoming,’ a ‘Shedding Skin,’ és a ‘Slaughtered' hamar belopták magukat a rajongók szívébe, akárcsak a 5 Minutes Alone’, ‘I’m Broken,’ vagy a ‘Good Friends and a Bottle of Pills’. A zenekar feszegette határait, például Dimebag lentebb hangolt C#-re pár dalhoz. Sőt, a korongon még egy Black Sabbath feldolgozás is helyet kapott, a 'Planet Caravan'.

A kiadó kezdetben aggódott, azonban az eladási számok igazolták a zenekart, pedig akkoriban nehéz helyzetben volt a metál zene. Az évforduló alkalmából aki teheti, az vegye elő, és hallgassa a Pantera 'Far Beyond Driven'-jét, méltó ünneplés gyanánt.

 

Pantera - Far Beyond Driven (1994 Full Album)

 

Címkék: 
pantera