Bejelentkezés

x
Search & Filters

36 Órás Fesztivál, 36 zenekarral, 900 forintért, február 14 - 15-én a Zúzda Rock Kertben



Két évvel ezelőtt 36 Óra Pogó néven indult útjára a rendezvény, melynek remek hangulatának és a szervezésnek köszönhetően hamar sikeresnek bizonyult. Olyannyira, hogy az előző alkalmak helyszínét kinőtte a maratoni koncertsorozat, így az idei esemény a Zúzda Rock Kertben kerül megrendezésre. 36 órán át 36 zenekar áll színpadra – azaz óránként egy banda szolgáltatja a talpalávalót, köztük 34 hazai punk szcéna apraja-nagyja biztosít változatos műsort. Ezúttal két külföldi fellépő is kiveszi részét a muzsikálásból: a hazai közönség számára már nem is oly idegen osztrák Pervy Pissheads, valamint egyenesen Spanyolországból érkezik a Molesta! Bármily hihetetlenül hangzik, a bejutás ára mindössze 900Ft a teljes rendezvényre, mindehhez akciókkal társul a klub! A korgó gyomorra is gondoltak az illetékesek, bográcsban fő az éhség csillapítására finom étek. A Nem Pop Közösség hagyományaihoz hű maradt, idén februárban is változatlanul olcsó az év legnagyobb bulija, hol a zenekarok péntek este 6-tól vasárnap reggel 6-ig húzzák a talpalávalót, pogó kifulladásig!

Február 14-15. (péntek-szombat) – 36 Órás Fesztivál

 

Fellépők: 102-es Hadosztály, aPunk halott, A-Punk zenekar, Assimilation, Balszerencse, Barackca, Beer Control, BelfegOi!, Destroy The Government, Fegyelmező Részleg, Fit Fat, FlatBand, III/2, Jackmans, Káderek, Katéter punk zenekar, Kinek beszélsz te, KMK, MKB, Molesta (ESP), Nem Ajánlott, Nobody’s, Pango Alkesz elvonósnégyes, Pavlichenko, Pazar zenekar, Pervy Pissheads (A), Punkie, Roles and Rules, Rotty-on, Surf Truckerz, Térkövön Sült Lángos (TSL),The DIY, UtópiA, Végállomás, Vogon Ultramarines, Zsákutca

 

Belépő: 900 Ft (A teljes fesztiválra!)

 

Kezdés: Február 14. 18.00

 

https://www.facebook.com/events/594978417216448/

Várható menetrend:

18.00: Pavlichenko
19.00: The DIY
20.00: Pervy Pissheads (A)
21.00: BelfegOi!
22.00: Katéter punk zenekar (Búcsúkoncert)
23.00: Roles and Rules
00.00: Fegyelmező Részleg
01.00: A-Punk Zenekar
02.00: Nobody's
03.00: III/2
04.00: 102-es hadosztály
05.00: UtópiA
06.00: KMK
07.00: MKB
08.00: Zsákutca
09.00: Beer Control
10.00: aPunk halott
11.00: Surf Truckerz
12.00: Fit Fat
13.00: Kinek Beszélsz Te
14.00: Pango Alkesz elvonósnégyes
15.00: Balszerencse
16.00: Assimilation
17.00: Végállomás
18.00: Nem Ajánlott
19.00: Punkie
20.00: PaZaR zenekar
21.00: Káderek
22.00: FlatBand
23.00: Barackca
00.00: Destroy The Government
01.00: Térkövön Sült Lángos
02.00: Vogon Ultramarines
03.00: Jackmans
04.00: Rotty-on
05.00: Molesta (Esp)

A közelmúltban két interjúban is nyilatkozott az esemény szervezője, Jóri Ferenc, ahogy többen ismerik: a Nem Pop Közösség egyik szellemi atyja, amelyet itt olvashattok.


102-es Hadosztály

Eg kicsit mulatságos ’punk valami’avagy akrobatikus punk in fuck zenekar

https://www.facebook.com/pages/102-Es-Hadoszt%C3%A1ly/129476890596602

aPunk halott

Etikátlan és undorító lakodalmas zenekar az alkohol bugyrain túlról. Magyarul: aPunk halott. (offshore punk/pornópunk/butapunk/topa paraszt/erotikus metalscore)

http://apunkhalott.uw.hu/
https://soundcloud.com/apunk-halott

Assimilation

AssimiLatioN Hungarian Punk/Rock Cover, Old School Punk/Rock

https://www.facebook.com/assimilationcoverband

Balszerencse

A Balszerencse zenekart 2011 elején alapította három barát Óbudán, azonban rövid idő elteltével a formáció még egy gitárossal egészült ki, így a mai napig a hangzást a két gitár, szólóének, basszusgitár, dobok jellemzik. A Balszerencse magát punk zenekarként határozza meg, az egyéni hangvételű saját számok, népszerű dalok feldolgozásai és a klasszikus punk - streetpunk szövegvilág mellett az együttes stílusjegyeiben a külföldi neves zenekarok (Ramones, The Exploited), és egyes, a műfajon belül ismertebb hazai bandák (Hétköznapi Csalódások, Fegyelmező Részleg) hatása fedezhető fel.

https://www.facebook.com/balszerencsepunk

Barackca

1993 óta is folyamatosan működő Punk zenekar. Népszerűségüket nagyban köszönhették annak, hogy sohasem tartották magukat többnek a közönségüknél. 98'-ban már jelentősen rányomta a politikai szemléletmód is a bélyegét a "Terror" albumra és sok dal hamar a kedvence lett a közönségnek, 2000-ben is folytatódott és erősödött a politizálás és szociális hátrányokra - hiányokra való rámutatás a dalaikban amit a "Kö(s)ztársaság" albumon adtak ki. Mivel maguk a tagok is egyre idõsebbek lettek ezért egyre jobban megértették, hogy igenis szükség van a politizálásra és állásfoglalásra. A 90-es évek közepétől egyre népszerűbb és Magyarországon sokat turnézó zenekar egyszer csak neki indult meghódítani Európát. Mára már 24 európai országban és 5 ázsiai országban több mint 500 koncertet adtak, és adnak a mai napig. Az évek során turnéztak az Oi Polloi skót punk legendával, 2007-ben pedig az MDC (Millions of Dead Cops) amerikai zenekar társaságában, melyre maga az MDC kérte fel a bandát. Bár 2009-ben csak 2 koncertet sikerült játszaniuk, betegségek és időhiány miatt, az elmúlt 5 évben a zenekar tovább folytatta a koncertezést Európa-szerte és a mai napig rendszeresen fellépnek.

http://barackca.hu/
https://www.facebook.com/pages/Barackca-zenekar/130945343616957

Beer Control


Avagy Dél-Dunántúli Szeszcsempészek Pank zenekar

https://www.facebook.com/szeszcsempeszek

BelfegOi!

A zenekar 2001-ben alakult. Street-punkot játszanak, eddig egy albumuk jelent meg 'Az ördög nem alszik' címmel. Magyarországon és külföldön is egyre többen ismerik és szeretik a zenekart, mivel mindig jó hangulatot teremtenek.

https://www.facebook.com/pages/Belfegoi/508309885878171

Destroy The Government

Politikát mellőző, élmény-érzelem központú muzsika, humorral és némi szabadságvággyal fűszerezve.

https://www.facebook.com/DTGPunk

Fegyelmező Részleg

2003 októberében alakult a zenekar. Hárman elmentünk egy próbaterembe, csörömpöltünk egyet, és rájöttünk,hogy jó lesz ez, csak nem hárman kell csinálni.Szóltunk az egyik haverunknak, a Kozmának, aki a tábortüzes gitározás koronázatlan királyaként ismertünk. Bár elektromos gitárt, ekkor még nem látott, úgyhogy gyorsan vettünk is neki egyet. Donát dobos akart lenni, de mondtuk neki, hogy inkább énekeljen. ég fontosabb, hogy még több baráttal, ismerőssel, és két lemezzel.

http://www.fegyelmezo.hu/
https://www.facebook.com/fegyelmezo

Fit Fat

2008. nyarán, korábbi punk zenészekből alakult surf együttes. A négy zenész tömege mintegy 370 kg, repertoárja mintegy 25 szám: saját "progresszív surf-rock" szerzemények, sajátos átdolgozások a spagetti western filmek zenéitől kezdve, Komár László Szerencsevadászán keresztül és Paul Anka Destiny-én át Dinicu Pacsirtájáig, illetve klasszikus surf darabok újra értelmezve... Ínyencség a koncert közbeni főzés, és a számok között '70-es, '80-as évekbeli magyar "szocreál" filmszatírák részletei hallhatóak. (gasztroszörf Budapestről, koncert közben főznek)
http://www.fitfat.hu/

Flatband

Stílusbesorolásban az Electrocore/Trancecore/Post Hardcore/Changecore jelzőkkel illetett banda Budapest egyik külvárosából, egészen 2009óta. NMY címmel jelent meg debütáló lemezük, zenei világukra erőteljes hatással van Enter Shikari munkássága.

http://www.facebook.com/FlatBand

III/2


Bugyi Zoltán és a ’lakodalmas rock’ hőskorának slágerei kicsit másképp.
https://www.facebook.com/IIIper2

Jackmans

A 2011-ben még Jackie Brown néven létezett formáció újratervezett kiadása, bár az alap ötlet kottára ugyanaz: Szőrös tökű, borostás – dögös ROCK'N'ROLL nemzetközileg érthetően előadva.
https://www.facebook.com/JackmansOfficial

Katéter punk zenekar

A KATÉTER zenekar 1999 februárában alakult Tatabányán, miután az elzőzményének tekinthető TOLUOL punk zenekar (1995-1998) feloszlott. Zenei stílusunk a gyors, energikus, dallamos punk zene, amely a '70-es évek britt punkjából merít. A rendkívül agresszív politika és médiaellenes szövegvilág az idők során mindvégig megmaradt. A zenénkben apvető arculatváltás a zenekar megalakulása óta nem történt.

https://www.facebook.com/pages/Kat%C3%A9ter-punk-zenekar/166816936691428

Káderek

Az eredeti formáció 2000-ben alakult Kollega és Káder néven. Viszonylag rövid időn belül körülbelül 60 koncertet adtunk, volt rádióinterjúnk is, majd 2003-ban felvettünk egy sokszámos demót a Parkplatz stúdióban, amit végül nem jelentettünk meg. A KÁDEREK néhány év alatt eljutott a három gitáros (+basszus) formációtól a klasszikus punk felállásig, vagyis egy igazán letisztult, lendületes punk rock műsort vittünk magunkkal a 2011 nyarától év végéig tartó turnénkra. Két Tomival kevesebben, de négy Káderbabával gyarapodva nézünk a következő tíz év elé, ami reményeink szerint rengeteg hangulatos koncertet és jobbnál jobb albumokat hoz majd, amiket sikerül időben kiadni!

http://www.kaderek.hu/
https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1derek/110783952266362

Kinek Beszélsz Te

Mi is mint sokan mások egy ivászat alatt találtuk ki, hogy csinálunk egy zenekart!  Még 2011 júliusában egy Fé7 koncerten fogtunk egy-egy hangszert és nekiálltunk zörögni (Andris, Mogyi, Zsotti, Vizes), hirtelen ötletből kifolyólag a "PÁNKOK" névre hallgattunk azon az éjszakán. Majd kicsivel később összehoztunk egy próbát Szeptember 17.-én a ami annyira jól sikerült, hogy eldöntöttük folytatni fogjuk. Itt már rendeződött a felállás is Andris, Mogyi, Badics, Zsotti és Pisti személyében, ekkor még a "MOGYI ÉS A MAFFIA" project név alatt futottunk ugyan is még aznap Szombathelyen az OMK-ban lejátszhattuk a "Belfegoi - Maffia" című számát, amit pár órával előtte kíséreltünk meg megtanulni.
Sárváron a Pampers próbatermét használhattuk a kibontakozásra, amit ezúton is köszönünk! Október végén egy viccesre sikerült névválasztási procedúrát követően megszületett a "Kinek Beszélsz Te?!" mint végleges elnevezése csapatunknak.

https://www.facebook.com/Kinekbeszelszte
http://kinekbeszelszte.atw.hu/

Molesta (ESP)

Hardcore punk zenekarrá verbuválódott baráti kör egyenesen Valencia városából!    

https://www.facebook.com/pages/Molesta/430871607004204
http://molesta.bandcamp.com/

Nobody’s

HC-val fűszerezett punk Komáromból, 1993 óta.

https://www.facebook.com/pages/NOBODYS/216141231753745?fref=ts

KMK (Közveszélyes Munkakerülők)

A KMK avagy Közveszélyes Munkakeresők 2012 szeptemberében alakult Budapesten. Nyár végén vették fel otthoni körülmények között a bemutatkozó anyagukat, amely feldolgozásokat tartalmaz a 80-as és a 90-es évek ismertebb és kevésbé ismert zenekaraitól. A feldolgozásaik között jórészt a hazai rock nagyágyúk és legendák (P.Mobil, Edda, Lord, Deák Bill, Beatrice, P.Box, Dinamit) dalai között tallózhat a nagyérdemű, ám nemrégiben pár külföldi előadótól (Bon Jovi, Guns& Roses, U2) is játszanak pár nótát, sőt programjukban saját szerzemény is előfordul.

http://iwiw.hu/kmk.zenekar

M.K.B.

2010-ben alakult a zenekar. A dalszövegek a jelenlegi társadalmi helyzet és a társadalom által kiváltott érzelmi világ megnyilvánulása, nem kevés társadalomkritikával fűszerezve, melynek célja a hallgatóság elgondolkodtatása. Az MKB kortárs költészet, zajelemekkel B-kategóriás zenei paneleken.

Nem  Ajánlott

2008. márciusában alakultunk és azóta próbálunk Pécs városa szégyenfoltjává válni. Egyre nagyobb sikerrel megy a dolog. Káoszban utazunk. 2011 elején felvettük első stúdiófelvételünket, egy hat számos kislemezt Vesszen a Nyugat! címmel. Letölthető innen: http://nemajanlott.atw.hu/mp3.php 2011 végén, 2012 komolyan átalakultunk, de nem lettünk népszerűbbek így se. Kész az új lemez, amivel nyílt támadás mérünk a jó ízlés, az erkölcs és az unortodox módszerek ellen! Hanganyaghoz videó is dukál természetesen, így készítettünk két low-budget klippet! Lesz rendes is, remélhetőleg. (Három akkordos cinikuspop.Nem ajánlott kínai üzletben vásárolni.)

http://nemajanlott.hu/
http://nemajanlott.bandcamp.com/

Pango Alkesz elvonósnégyes

Kedélyes muzsika az egyszerűség jegyében - talajmenti akrobatikus rák és roll

https://www.facebook.com/pages/Pango-Alkesz-elvon%C3%B3sn%C3%A9gyes/159712537463283

Pavlichenko

Streetpunk from Budapest

https://www.facebook.com/pages/Pavlichenko/487424691373589

Pazar

A trió felállású zenekar 2008 óta húzza a talpalávalót a nagyérdeműnek. Stílusában pankolnak/rokkolnak össze-vissza, energiával, mókával és sikollyal fűszerezve – szigorúan átlépve a 3 akkordos ingerküszöböt! Tavaly jelent meg első nagylemezük „Anyád csuklik?” címmel, amely már meghódította Kuala Lumpur-i slágerlistát! Már csak az a kérdés maradt, hogy watdafakk van veled? http://vimeo.com/14386331

https://www.facebook.com/pazarmusic

Pervy Pissheads

Három tagú Punk/HC/Don´t give a fuck banda Graz (Austria) városából – nyers és dirty punk 2006 óta.

https://www.facebook.com/pages/Pervy-Pissheads/353331214690348

Punkie

A zenekar 2008 telén alakult egy hideg, szesszel teli próbateremben, amikor Sznupi és Keró, a két csőzenész kezdett el mindenféle zajt csapni. Előbbi dobosként, utóbbi pedig gitárosként, a gitár húrjait tépdesve ( foggal természetesen), az énekhangot pedig a seggéből áradó őszinte hangok képezték. A közös hempergések elteltével -folyamatos tagváltások mellett- formálódott a PUKI, gúnynevén Punkie. Végül sikerült elérni, hogy az értékek, amelyeket a ska-punk zenekar képvisel állandóak legyenek, melyeket az új tagok is örömmel képviselnek. Többek között ilyen az élet szeretete, az egyszerű élvezetek halmozása, mint a sörivás, nőzés, evés, dákó-slukkolás, marok-marcsa és csöcsörészés (Jula úr).

https://www.facebook.com/punkie.zenekar

Roles&Rules

https://www.facebook.com/pages/RolesRules/397159793638877
http://rolesandrules.bandcamp.com/

Surf Truckerz

A "világ legfélelmetesebb zenekara" címet viselő amerikai Deadbolt "Voodoo Trucker" c. albumát rojtosra hallgatva 2012 nyarán fogant meg az ötlet a testvérpár (Bundes és Golden Trucker) fejében, hogy ha létezik "kamionos psychobilly", kéne csinálni egy kamionos surf zenekart is. Némi agyalás után 2013. január 28-án volt az első próba, ahova basszusgitárosnak saját apjukat, Trucker Fatert hívták el. Az elején három feldolgozás számot vettek be a repertoárba az összeszokás végett, ám azután azt tűzték ki célul, hogy inkább csak saját számokon dolgozzanak és játsszanak. Első demójukat 2013. márciusában vették fel egy csepeli stúdióban. 2013. április 10-én debütáltak közönség előtt a budapesti R33-ban a nagyszerű német surf együttes, a Kileauas és a fővárosi Wormkids társaságában. Augusztustól kitalálták, hogy koncertjeik közben egy kamionos játékszimulátoron játsszon valaki, amíg ők épp fellépnek.
(Három kamionsofőr instrumentális és virtuóz surf-rock zenekara.)

https://www.facebook.com/surftruckerz

Térkövön Sült Lángos

Határozatlan zenei stílusban parasztmód megmondós nyerses dallamos pogózható fejrázós pöcspörgetős mellbimbó csavargatós csikló incelgetős agy felbaszós punkos rockos alteros fakk jees témás brigád vagyunk. Igazából nem azt kapod amire számítasz ez a lényeg!
2010-ben abszolút amatőr tagokkal hobbizenekarként alakult a csapat, mindennek ellenére egész szép számú fellépést tudhattak magukénak aktivitásuk első éve során. A nagyjából másfél év után szétesett zenekart az énekes keltette rövid időn belül újra életre, más tagokkal, némi irányváltással. Az alter beütés, punk-feeling megmaradt, a zene populárisabb és élvezhetőbb, szókimondó szövegekkel társítva. Lángos esszenciával kisütött alternatív punk&roll Székesfehérvárról!

https://www.facebook.com/TSLband  

The D.I.Y.

Az eredeti ( Tihanyi - Kis - Lehner - Sipos ) felállás, volt (talán) eddig a legeredményesebb. A zenekar összes demója, számtalan koncert Budapesten és vidéken is egyaránt, meg egy album a "Szép Dolgok" kapcsolódik ehhez a felálláshoz.  Szerencsére rengeteg koncertet tudott akkoriban bonyolítani a banda az ország számos nagyvárosában. Persze nem minden volt olyan szép, mint a banda fogadtatása országszerte...
"Agrár punkot játszunk..." (Kox)
"Szerintem meg olyan ez, mint az elsőszülött kölök. A D.I.Y. volt az első komolyabb zenekarom." (Kizso)
“A homlokodon egy söröskorsó landolt? Minek állsz oda, köcsög?! Van, hogy akik már letették a lantot, szarkalábas korba lépve újra érte nyúlnak. Sörgőzös punk-rock babazsúr fiatalítja a rock n' roll-ban elhasználódott testet!”
“Egy punk vagyok csupán a sok közül.” - állítja az Ercsiből fővárosba szakadt The D.I.Y. zenekar, akik állításuk szerint oroszul sem tudnak. A ’96-ban alakult, több tagcserén átesett formáció pár éve újra felállt, hogy élén KiZsóval, az akkori fanzine-kultúra bőrdzsekis sörnyelőjével ismét akcióba lépjen. Ők ismét itt vannak, itt lesznek, ha nem esett le elsőre!"

https://www.facebook.com/thediy

Utópia

Szlovákiai punk-rock csapat, mely a KropAje zenekar "hamvaiból" alakult.

https://www.facebook.com/pages/Ut%C3%B3piA/269962913126651?fref=ts

Végállomás

A zenekar története, mint olyan 1998 nyarán indult. 2002 óta koncertezünk aktívan. 2004-ben került rögzítésre első a "Szerencse Forgandó" címen megjelent lemezünk, ezt követte 2006-ban a "Semmit nem ér már...". A következő három évben 2 demot osztottunk meg a nagyvilággal, a zenekar akkori munkáját prezentálva. 2010. őszére rögzítésre került egy lemez Veszek egy lányt! címmel a megjelenése viszont 2011-re csúszott. 2012-t egy válogatás lemezzel indítottuk 7/7 címmel.

https://www.facebook.com/vegallomas

Vogon Ultramarines

Néhány, a rendszerrel nem, de önmagával annál inkább elégedett, kiöregedett gumi-punk által életre keltett katolikus anarchista punk tánczenekar tagjai tisztában vannak a siker zálogával: a legfelkapottabb fiúbandákhoz hasonlóan hirdetés útján találtak egymásra az egyébként barátokkal nem rendelkező, társadalom által kirekesztett unszimpatikus figurák. A 2012-ben sörtestvérséget kötött srácok zúzós HC punk stílusban gondolkodnak, bár saját bevallásuk szerint nagy hatással van rájuk többek közt Madonna, Uhrin Benedek és Justin Bieber. Vélhetően a tiszta énekhang hiánya is inspirálja őket, hiszen kedvenceik közt fellelhető Zámbó Krisztián is!

https://www.facebook.com/vogon.ultramarines

Zsákutca

Önkényesen csiholunk dallamokat és szerkezeteket, mert az olyan vicces. Igény szerint szívesen vállalunk fel- illetve lelépéseket. (örmény italodisco, pszeudorokk, malter)

https://www.facebook.com/zsakutca


http://www.zuzdarockkert.hu
http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert

 


 

Címkék: 
36 Órás Fesztivál
Barackca
Fegyelmező Részleg