Bejelentkezés

x
Search & Filters

55 éves John Sykes, a Whitesnake történetének legnagyobb "slágergyárosa"Ma ünnepli 55. születésnapját John Sykes, a Whitesnake legsikeresebb, 1987-es albumának gitárosa, megannyi kortalan sláger dalszerzője. Sykes 1959. július 29-én született az angliai Reading városában.

 

Pályafutása során megfordult többek között a Streetfighter, a Tygers of Pan Tang, a John Sloman's Badlands, a Thin Lizzy, a Whitesnake, és a Blue Murder zenekarokban. Legtöbben mégis a Whitesnake-ból ismerhetik.

 

David Coverdale elhatározta, hogy az 1984. januárjában Angliában megjelent Slide It In albumnak elkészíti a slágeresebb, „amerikanizált” hangzásvilágú verzióját. A zenekar 1985 januárjában hatalmas tömeg előtt léphetett fel a Rock in Rio fesztiválon, ahol az elsöprő előadásnak köszönhetően zajos sikert arattak.

 

 

Az 1987 albummal a Whitesnake elkanyarodott korábbi blues orientált hangzásvilágától, és egy modernebb, slágeresebb de egyben korszerűbb albumot készítettek. Az együttesben mindig is meglévő Led Zeppelin hatású kemény bluesalapok azonban nem tüntek el véglegesen, csak egy súlyosabb hangzásvilágú, amerikanizált közegbe simultak, ezért az albumot olyan jelzőkkel is szokás illetni, mint a blues metal, vagy blues alapokból építkező arénarock.

 

John Sykes lendületes és friss gitárjátéka teljesen átszabta az együttes korábbi hangzásvilágát, melyben az egyediség mellett időnként Randy Rhoads hatása is tetten érhető. Az album végül 1987. április 7-én jelent meg - már John Sykess nélkül, és hatalmas sikert aratott. Amerikában a Billboard 200 listáján a 2. helyre került, míg az Egyesült Királyságban a 8. helyet szerezte meg.

 

Boldog Születésnapot John!

 

 
Címkék: 
John Sykes
whitesnake