Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bemutatta új albumát a Twister - ShowBarlang, 2017. 05. 20. (koncertbeszámoló)

Múlt szombaton érdemes volt a ShowBarlang felé venni az irányt, Twister rajongólnak pedig egyenesen kötelező volt, ugyanis ekkor mutatta be Utak nélkül című lemezét a Twister zenekar. A jeles eseményen fellépett még a Steroid és a Noctis, továbbá több vendégzenész is tiszteletét tette pár szám erejéig.

Bár a lemez már tavaly októberben megjelent, nem volt rossz ötlet most megtartani a bemutatót, így a közönség biztosan tudta teljesíteni a házi feladatot, ami nem más, mint a szövegtanulás, hiszen egy metál koncerten elengedhetetlen, hogy a közönség együtt énekeljen a zenekarral. De erről majd később, azért nem csak egy közös éneklés történt az este során!

Először a hardrock és metal elemeit ötvöző Steroid zenekar (tagok: Sáfár Krisztián – ének, Várszegi Attila – gitár, Csontos Péter – basszusgitár, vokál, Ujj Árpád – dob) vette birtokba a színpadot, és az időben érkezőket kellően befűtötte az estére. Láthatóan (és persze hallhatóan) többeknek nem voltak ismeretlenek a csapat dalai, a közönségnek egy része kívülről fújta azokat, és a tombolás mellett jól ki is énekelték magukat. Időnként a hátam mögé pillantva kicsit elcsodálkoztam, mert hátrébb is többen figyelték a műsort, mégsem mertek előrébb merészkedni, pedig biztos vagyok benne, hogy a kemény mag nem harap a friss húsra, és a színpadról se haragudott volna rájuk senki. Annak ellenére, hogy az idő szorította a zenekart, jól kihasználták a rendelkezésükre álló időt.

Egy kis szünet után elérkezett az este fő műsora is, a Twister (tagok: Szávai Gergő - gitár, Teleki Levente "Dagesz" – dobok, Fehér Zsolt – ének, Pető Tamás "Hellfire" – gitár/vokál, Puskás Máté "Pusi" – basszusgitár) vette át a színpadot és az eddig bátortalanabb hallgatók is előrébb merészkedtek. A közönség hangjára nem kellett sokat várni, már a koncert elejétől kezdve hallható volt, hogy mennyire jól érzi magát a nagyérdemű. A műsor alatt volt egy kis vendégdömping, több számban is játszottak vendégzenészek, a szemfülesek elcsíphették Koós Joci, Kovács Gábor, Molnár Balázs és Szadló Tomi játékát legalább egy dalban, persze a vendégek között volt, aki több szám erejéig is a színpadon maradt. Már önmagában a zenekar és vendégei miatt érdemes volt ezen az estén a ShowBarangba látogatni, de még bőven lehetett ezt fokozni, ugyanis a Twister most 22 dallal készült, így a mennyiségre panaszunk nem lehet. A videóhoz klikk ide!

 

 

A főszerep természetesen az új albumé volt, de nem maradhattak el a régi kedvencek sem, többek között felcsendültek az Így imádlak, Az óceán felett, Káosz, Az Ördög lánya és a Twister című dalok is. Persze most panaszkodhatnék, hogy 1-2 személyes kedvencet hiányoltam, de olyan nincs, hogy minden kedvelt dalt hallhassunk, és így is egy remek szettet kaptunk. Meg ahogy mondani szoktam, bőven lesz még koncert. Meglepő módon még ennyi dal mellet is repült az idő, de a Twister koncertje után még nem ért véget a buli.

 

 

Az estét a Noctis zenekar zárta (tagok: Lévai Sándor – ének, Józsa Péter - gitár / vokál, Ludvai Krisztián – basszusgitár, Szijjártó Tamás- billentyűk, Sütő Péter – dob ). A power metal brigád koncertjén sajnos nem tudtam végig ottmaradni – vidéki élet átka –, annyit azonban bőven hallottam a csapat játékából, hogy tudjam, ennyi nem elég, és érdemes lesz figyelemmel követni a zenekart. Számomra kellemes meglepetés volt, még ha csak egy keveset is kaptam el a csapatból. Ezt legközelebb mindenképpen bepótolom!

 

 

Múlt szombaton bőven lehetett válogatni a koncertek közül, de én nem bántam meg, hogy a Twister lemezbemutatóját választottam. Hamarosan ismét találkozunk!

Cetti

fotók: ShowBarlang

videó: Soós Erika