Bejelentkezés

x
Search & Filters

Beperelte a Led Zeppelin-t a Spirit basszusgitárosa, mert szerinte tőlük lopták a ’Stairway To Heaven’-tA Led Zeppelin ismét vádlottként áll bíróság elé, ugyanis beperelték a zenekart, azt állítva, hogy ellopták egy másik zenekar klasszikusát. Ezúttal azonban nem egy folk, vagy blues előadó, hanem egy rocker csávó emelt vádat ellenük.

A Business Week jelentése szerint Mark Andes, a Spirit együttes alapító basszusgitárosa tett bejelentést a Led Zeppelin ellen. Állítása szerint a Led Zeppelin klasszikusa, a ’Stairway To Heaven’ nagyon hasonlít a Spirit ’Taurus’ című slágerére.

Andes a per mellett reméli, hogy megakadályozhatja a Led Zeppelin ’Stairway To Heaven’-t is tartalmazó ”Led Zeppelin IV” albumának újrakiadását, valamint azt is, hogy a gitáros Randy California (Ő írta a ’Taurus’-t) társszerzői jogdíjakat kap a dal után. Bár California 1997-ben elhunyt, halála előtt beszélt egy interjúban az esetről.

„Azt mondanám, hogy ez egy koppintás. A srácok rengeteg lóvét kerestek ezzel a dallal és egyszer sem köszönték meg. Sosem kérdezték meg hogy „Adhatunk neked belőle?” Ez egy fájó pont nekem. Talán egyszer lelkiismeretesek lesznek.”

 

Taurus - Spirit

 

 

 

Led Zeppelin - Stairway To Heaven

 
 
Címkék: 
Led Zeppelin