Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dave Grohl: "még mindig álmodom a Nirvana-ról"Dave Grohl 1994-ben alapította jelenlegi zenekarát, a Foo Fighters-t, előtte pedig négy évig a Nirvana tagja volt Kurt Cobain és Krist Novoselic mellett. Cobain halála óta már 27 év telt el, de Grohl elárulta a Classic Rock-nak adott interjújában, hogy a mai napig szokott álmodni a zenekarral.
 
"Még mindig álmodom a Nirvana-val és ezekben az álmokban most is mi alkotjuk a zenekart és épp egy hatalmas arénában készülünk fellépni. Ennek ellenére az nem jutna eszembe, hogy otthon csak úgy egyedül eljátsszam a Smells Like Teen Spirit-et, de az álmok miatt újra és újra tudatosul bennem, hogy már nincs velünk az a csodálatos ember, aki ezeket a nagyszerű dalokat írta, úgyhogy ez egy elég keserédes élmény.
 
2020 elején újra színpadra állhattam Krist-tel, Pat Smear-rel és néhány remek vendégénekessel (St. Vincent-tel, Beck-kel és Grohl lányával, Harper-rel) és ezt nagyon élveztem, de én nem szívesen énekelném el Kurt dalait. Az a felállás tökéletesen megfelel nekem, hogy én dobolok és valaki más énekel."
 
A dolog érdekessége, hogy 2014-ben a Nirvana basszusgitárosa, Krist Novoselic is adott egy hasonló interjút, amelyben elmondta, hogy álmában gyakran megjelenik Kurt Cobain, akivel ilyenkor ismét együtt zenélnek valahol.