Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ez "patkány munka" volt! - Paddy And The Rats koncertbeszámoló, 2014. március 21., Barba Negra



Március 21-én patkányok és kalózok lepték el a budapesti Barba Negra Music Klubot. A miskolci Paddy and The Rats koncertjére érkeztek mindannyian. Nem kevés riadalmat keltve néhány zombi is megjelent, akik mint később kiderült, a zenekar rajongói csoportjának tagjai. Ők egyébként mindenhova követik a kedvenceiket, ahova csak tudják, van csoportzászlójuk is, ami minden alkalommal felkerül a színpadra.

A kapunyitás 20 órára volt meghirdetve, de már előtte jó páran álltak sorban, annak reményében, hogy akad még pár jegy számukra, hisz már napokkal a koncert előtt jelezte mind a hely, mind a zenekar, hogy bizony teltházra lehet számítani, vészesen fogynak a jegyek.

Fél kilenckor a Szabadtéri 4akkordos Performansz lépett a színpadra hangolni a közönséget. A zenekar 2007-ben alakult és 4 srác, 4 akkordos dalokat játszik. Utánuk a Morrighan's Dancers,  alternatív ír sztepptánc csapat lépett fel. Ők 2013-ban, Valentin napon alakultak és a VIII. Országos Sztepptánc Fesztiválon debütáltak az első acapella számukkal.

 

Szabadtéri 4akkordos Performansz - Popsztár (Nickelback cover)

 


Utánuk érkezett a színpadra, kisebb késéssel az este várva várt fellépője, a Paddy and The Rats. A zenekar tagjai a legújabb videoklipjükben, a Ghost From The Barrow-ben is látható zombi sminkben léptek színpadra, a közönség legnagyobb örömére, így már nem csak a közönség soraiban vertek tanyát a zombik. Tőlük megszokott energiával kezdték a koncertet a Bastards Back Home című számukkal, amivel kezdetét vette az őrület.  A koncert első felében mindenképp a pörgésé volt a főszerep és a közönség soraiban ment az őrületes pogo. Közel 2000 ember tombolt együtt, olyan számokra, mint például a Drunken Tuesday, a The Six Rat Rovers vagy a Wasted Time. Közel egy órás tombolás után kicsit lassított a tempón a zenekar és a koncerteken viszonylag ritkán hallható Paddy’s Ballad című számmal adtak egy kis pihenőt a közönségnek. Természetesen volt az elmaradhatatlan tánc Paddytől a Pilgrim On The Road alatt, majd pihenésképp meghallgathattuk Sam fantasztikus skótduda szólóját, amibe Seamus is bekapcsolódott, így ketten együtt hergelték a közönséget a további pörgésre, amit a Brotherhood című számmal meg is kaptunk.

 


Ezután jött a We Are One, melyhez Bernie elkérte az első sorból azt a bizonyos rajongói zászlót, hogy velük legyen a színpadon. Ezen a zászlón a rajongói csapat logóján kívül a We Are One és a Never Walk Alone feliratok találhatóak, ezzel is kifejezve a rajongói csapat mottóját, mely szerint egyek vagyunk, és senki nem mehet egyedül, főleg nem Paddy koncertre. Ezt követően az elmaradhatatlan Never Walk Alone következett, melyet Paddy és Bernie közösen adtak elő és Paddy kérésére egy szerencsés leányzó mehetett fel hozzájuk, ismét a fangroup zászlójával. A közönség egy emberként énekelte Paddyvel a dalt. A szám végén Bernie megkérte az első pár sorokban lévő srácokat, hogy kapják el a leányzót, aki így egy kis bodysuf-el került vissza az első sorba.

 

 

Paddy and the Rats - Ghost From The Barrow

 


Még pár szám erejéig ismét felpörgött a hangulat, az utolsó tartalékok is előkerültek a pogózóktól és természetesen hatalmas őrjöngés közepette megszólalt a legfrissebb videoklippes dal, a Ghost From The Barrow is. Nem maradhatott el az sem, hogy Paddy a színpadról lejőve a közönség közé hajolva énekeltesse meg őket, a hölgyrajongók nem kis örömére.  Még két szám és a fiúk elköszöntek a közönségtől, akik egy emberként, torkuk szakadtából követelték: More, More, We Want More. Ilyen hívásra nehéz nemet mondani, a srácok se tudtak és a ráadást az elmaradhatatlan Freedommal kezdték. A hagyományokhoz híven a közönség minden tagja egy emberként guggolt le, aki meg nem ismerte ezt a szokást, most megismerte, senki nem hagytak állva, addig nem kezdték a számot. Hihetetlen volt látni azt a közel kétezer embert együtt guggolni, rugózni a zene ütemére. Az első refrénnél pedig egy emberként ugrottak a magasba és onnantól meg sem álltak. Még két szám erejéig tartott a ráadás,ezalatt még az is elfáradt,a ki előtte esetleg nem. Plusz egy ráadásként meghallgathattuk a miskolci medvék indulóját, a Medve nem játék című dalt is.

A zenekar tagjai most is kitettek magukért, őrületes bulit hoztak nekünk össze. Kellemes fáradtsággal és hihetetlen élményekkel térhettünk haza.

 


A koncerten elhangzott dalok:

Bastards Back Home
Pub' n Roll
Drunken Tuesday
Wasted Time
Farewell To Jenny
The Six Rat Rovers
Clock Strikes Midnight
Paddy's Ballad
Clown
Pilgrim On The Road
Brotherhood
We Are One
Never Walk Alone
Smuggler’s Booze
Red River Prince
Ghost From The Barrow
Song Of A Leprechaun
Drunken Sailor
Freedom
Wicked Suicide
The Captain’s Dead

 


Máthé Kriszta

Fotók: PZs  Photography
További fotók: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.657069114355276.1073741915.402999776428879&type=3
 

Címkék: 
Paddy And The Rats
Szabadtéri 4akkordos Performansz