Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ganxsta Zolee forgatókönyve alapján megérkezett az új Kartel klip: 'Nincs erő'A „Mitiszó’?” és a „Telepi gyerekek” után egy újabb dal kapott klipet a Kartel nagy sikerű, Hatalmat a népnek! c., tavalyi lemezéről. A Nincs erő című dalt a klasszikus Pierrot/Döglégy-szerzőpáros jegyzi, a klip alapötlete és forgatókönyve pedig Zolee szellemi terméke, aki most mutatta meg képességeit először ezen a területen.

Ganxsta Zolee elmondása szerint és a visszajelzések alapján a Nincs erő nagyon jól működött eredeti változatában - élőben és lemezen egyaránt -, ám a rádiók számára túl nyersnek bizonyult, ezért született egy zenében és szövegben könnyedebb verzió. „Nagyon izgalmas lett a dal, mert kapott némi alter-ízt, tehát nem tipikus Kartel, de persze azért megmaradt a töke…” – nyilatkozta korábban a Kartel-góré. Ehhez a variánshoz született a legújabb videó, aminek külön pikantériája, hogy nem csak az új hangszerelés, hanem a refrén alatt hallható vokális betét is Pierrot nevéhez fűződik.

„Mindenképpen szerettünk volna még egy klipet a hatalmat a népnek lemezről” – mondta el Ganxsta Zolee.– „A dalválasztásnál azt is figyelembe vettük, hogy ezzel ne csak a hardcore rappereknek kedvezzünk, hanem mások is szeressék a számot. Az új változatot hallgattuk a Pierrot-val, és akkor jött az ihlet, hogy ehhez a változathoz tökéletesen passzolna képileg, ha bemutatnánk egy napomat az ébredéstől kezdve az edzésen át a zenekari próbáig. A dal ezen változatát nagyon szeretem, egy laza, lüktetős, kicsit szomorú hangvételű nóta, olyan mintha a House of Pain és az Alice in Chains zenélne együtt.”

Forgatási helyszín a Döglégy - rezidencia

A videóklip Zolee egy napjával indul, az ébredéstől a boxedzésen át, a zenekari próbáig. A klip érdekessége, hogy Zolee saját hálószobájába, fürdőjébe, és konyhájába is bepillanthatunk.

 


„A történet teljesen valós, abszolút én vagyok. A saját házamban forgattunk: a saját ágyamban ébredve, a konyha, a kutyáim, minden valódi. A kislányomat, Zoét nem azért nem írtam bele a sztoriba mert rejtegetem, hanem mert az egész dalnak van egy ilyen magányos farkas feelingje. Ezt éreztettük a fekete-fehér képsorokkal, kissé lehúzó jellege van a dolognak az igaz. A fickó felébred, megkajál, simogatja a kutyáit, majd lemegy edzeni.” – mondta Zolee. -„Nem véletlen, hogy a próbatermes jelenetek már színesben láthatók. Ez már pozitív üzenetet hordoz magában, a szürke hétköznapok, a taposómalom, amit mindannyian tolunk nap, mint nap a felkelés, meló, edzés után a zene az, ami erőt ad, így öten ahogyan toljuk, akkor legyőzhetetlenek leszünk.” – tette hozzá a rapper.

 


A Kartel- rajongóknak jó hír, hogy az idén 18 éves brigád nem pihen rá a sikerekre: Zolee és a Kartel intenzíven turnézik országszerte,  december 7-én Kiskunfélegyházán tartanak +18-as mikuláspartit, de Mosonmagyaróvár, Tatabánya, Miskolc, Nyíregyháza, és a főváros sem marad érintetlen idén.Ganxsta Zolee és a Kartel - Nincs erő
 Web:

http://www.kartel.hu
https://www.facebook.com/ganxsta.zolee.kartel
 

Címkék: 
ganxsta zolee és a kartel