Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így fogadták David Coverdale-t a Deep Purple-ben

A Whitesnake frontembere, David Coverdale 1973 és 1976 között a Deep Purple énekese volt és vele készült el például a Burn című klasszikus is. Coverdale a The Cassius Morris Show-ban mesélt arról, hogy fogadta őt a zenekar két legendás tagja, Ritchie Blackmore és Jon Lord.
 
Ritchie Blackmore és Jon Lord
 
"Gyakorlatilag azt kaptam ajándékba a 21. születésnapomra, hogy bekerültem a bandába. Bevallom, eleinte nem igazán voltam képben. Azt tudtam, hogy az Egyesült Királyságban nagyon népszerű a zenekar és láttam őket a tévében, de azt nem tudtam, hogy globális szinten mi a helyzet. Igazából azt sem értem, hogy ők mit láttak bennem, hiszen én addig csak demókat készítettem, nem is stúdióztam rendesen és arra is várnom kellett, hogy a Deep Purple-lel stúdiózhassak, mert a Rolling Stones furgonját használtuk és a szállás kiválasztása is mindig problémás volt.
 
Egyébként a többiek kezdettől fogva nagyszerűek voltak. Jon Lord - Isten nyugosztalja - csodálatos barát, mentor és mester volt. Egy igazi jó fej nagybácsi. Mindig maximálisan mellettem állt. Ritchie Blackmore óriási hatással volt rám zeneileg. Elég hasonló volt az ízlésünk. Mindketten imádtuk Bachot és a folk zenét. Életem egyik legnagyobb elismerését is Ritchie-től kaptam. Azt mondta, azért engem választott, mert egy férfias hangot akart. Ezek szerint a hangommal és a nemi szervemmel győztem meg őt (utóbbinál arra utalva, hogy mindenképp férfi énekest szerettek volna)!"