Bejelentkezés

x
Search & Filters

II. Nordic Metal Night szombaton a KVLT-ben. Fellépők: Kylfingar, Heroic, Huntroll, MaeotisSzinte napra pontosan egy évvel az első rendezvény után, április 11-én ismét megrendezésre kerül Budapesten az északi gyökerű fémzene hazai zászlóvivőit felsorakoztató Nordic Metal Night! Az ősi isteneknek bemutatandó áldozati szertartásnak ezúttal a Fényes Adolf utcai KVLT (ex-Vörös Yuk) ad otthont!

Ezen a szombat estén négy egymással közeli rokon, mégis kicsit más és más műfajban utazó zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt nagyjából egy-egy órás koncertekkel. Az irányvonal pedig nem más, mint a méltán népszerű folk/pagan stílus, melynek középpontjában a régi korok dicsősége, történelme, mondavilága áll!

Az estét a stílusirányzat elismertségéért a 2000-es évek elején igen sokat tevő Finntroll magyar hangja, a Huntroll nyitja. A blackes beütésű folk metal klasszikusait méltó módon színpadra varázsoló fővárosi horda már sokszor bizonyított, ezúttal is kitűnő és mozgalmas felvezetőre számíthatunk.

 


A csűrdöngölés után szigorúbb téma következik: epikus csaták sok-sok vérontással és mészárlással, a szintén budapesti Heroic tolmácsolásában. A pogány death metal zenekar tagjai olyan jól ismert bandákban működtek közre korábban, mint a Sear Bliss, a Bornholm vagy a Bloodrainbow, e néven pedig többek között az Amon Amarth és a Cattle Decapitation előtt zúztak, ennél többet pedig talán nem is kell mondani.

 


Ezt követően jeges északi vizekre evezünk, de a csataterektől nem távolodunk el: a jelenleg második nagylemezén dolgozó Kylfingar fog a húrok közé csapni. A jászsági viking metal banda rövid pályafutása alatt komoly rajongótáborra tett szert és többek között felléptek már az Ensiferum, az Eluveitie, a Heidevolk vagy épp a Skálmöld társaságában. E koncertre új dalokkal is készülnek, így betekintőt nyerhetünk a készülő anyagba is.

 


Az estét első kislemezének, az „Avarok Gyűrűje” prezentálásával a Maeotis zárja. A feltörekvő debreceni pogány metal csapat a Kárpát-medence és őseink múltját eleveníti fel dalaiban, ötvözve a történelmi témákat a hun és magyar mondavilággal, hazai ízeket csempészve a nordikus alapú fémzenébe.

 


Az ősi istenek oltárán az áldozat mindössze 1000 forint, ezzel az összeggel pedig a zenekarokat támogatjátok! A korai kapunyitás azt is lehetővé teszi, hogy a csapatok sikeréhez egyéb módon, CD-k vagy pólók vásárlásával is hozzájáruljatok még a koncertek kezdete előtt!

 

Helyszín: Budapest, KVLT BP (III. kerület, Fényes Adolf u. 28.)
Belépő: 1000 HUF (csak a helyszínen kapható!)

Várható menetrend:
19:00 - kapunyitás
20:00 - Huntroll
21:00 - Heroic
22:00 - Kylfingar
23:00 - Maeotis


A rendezvény házigazdája a Folk Metal Hungary, a grafikát a FreddyArt készítette!

 

Címkék: 
II. Nordic Metal Night
Kylfingar
Heroic
Huntroll
Maeotis