Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Junkies ismét remek hangulatú bulival örvendeztette meg a közönségét a Barba Negra Track-ben

Junkies, Nirvana akusztik, Kr3ll - 2018. június 9., Barba Negra Track
 
Június 9-én a Junkies legénysége tartott nyárindító koncertre a Barba Negra Track-ben még a fesztiválszezon kezdete előtt és bár egy ideig úgy tűnt, az időjárás nem lesz a legkedvezőbb, estére végül ismét a mostanság megszokott meleg köszöntött be, így senki sem foghatta erre a távolmaradását, annál is inkább, mert két kiváló vendégzenekar koncertje is színesítette az estét.
 
A Kr3ll neve bizonyára ismerősen cseng a legtöbb Junkies rajongó számára, hiszen Riki és Viktor zenél benne együtt a zenekar két jó barátjával, Linda Daemonnal és Tommyval, nemrég pedig első albumuk is megjelent Bang! címmel, így erről tolt el néhány dalt a banda nagyjából fél órában. A nevek alapján nagyjából sejthető, hogy milyen zenéről is van szó, ez egészül ki némi elektronikával és angol nyelvű szövegekkel, a koncert alapján pedig úgy tűnik, igazi örömzenélés zajlik a bandánál, határozottan azzal a céllal, hogy mindenki jól szórakozzon, amellett, hogy a dalok is kifejezetten jók, Linda táncáról nem is beszélve. Egyszóval a Kr3ll koncertje tökéletesen megalapozta az este hangulatát.
 
 
A színpad rövid átrendezése után két szék került fel, a LED-falon pedig megjelent Kurt Cobain fotója a legendássá vált MTV Unplugged koncertről és megérkezett a Nirvana akusztik, ami Takács Vilkót és Lugosi Danit takarja Az akusztikus koncerteknek mindig van veszélye, főleg akkor, ha a főzenekar nem ilyen bulit tart, mert azért elég más a hangulat, és talán ez volt az oka annak, hogy kellett egy kis idő, mire a közönség ráhangolódott a produkcióra, de persze az sem kizárt, hogy tényleg az történt, amit Dani mondott, és a végére ütött be a cucc mindenkinél. A fiúk egyébként nem meglepő módon a legismertebb Nirvana dalokból szedtek össze egy csokorral; a teljesség igénye nélkül volt About a Girl, Polly, Lithium, Come as You Are, Where Did You Sleep Last Night és az eredetileg David Bowie dal, The Man Who Sold the World is. A Nirvana az egyik örök kedvencem, így különösen örültem, hogy Dani és Vilkó hibátlanul hozta a dalokat és idézte a már említett MTV Unplugged hangulatát, ráadásul Dani hangja sokszor kifejezetten hasonlít Kurtére. 
 
 
Valamivel negyed kilenc után a Rocky intróját követően a Szép új világgal csapott a húrok közé a Junkies, innentől pedig nem is volt megállás sem a színpadon, sem a küzdőtéren, ahol a pogó is hamar beindult az első sorokban, de mindenki lelkesen ugrált és énekelt, beleértve a legkisebbeket is, ugyanis sokan a gyerekeiket is elhozták, biztosítva a Junkies rajongók következő generációját, és ha már a koroknál tartunk, immár 25 éve annak, hogy a zenekar megalakult, a Tabu pedig jövőre lesz húszéves, amit szeptember 1-jén ünnepelnek meg Szekeres Andrisék a teljes album eljátszásával, szintén a Barba Negra Track-ben.
 
 
Egyelőre azonban maradjunk még ennél a koncertnél, amelyen a zenekar arra vállalkozott, hogy amennyire ez lehetséges, minden fontos, népszerű dalt belesűrítsen bő másfél órába és bár ez valószínűleg lehetetlen, olyan klasszikusok követték egymást, mint a Félbe tépve, az Élni tudni kell, a Mese, a Minden álmom és az Ennyi kell, valamint a rajongó kifejezett kérésére bekerült a programba a Halacska is, amit nem sűrűn lehetett hallani az utóbbi időben Junkies koncerten. A Miattad iszom, te állat ellenben gyakorlatilag kötelező, az pedig külön jó ötlet volt, hogy a Szomjasak vagyunkkal rakta párba a zenekar.
 
 
A Helloween erejéig Riki vette át a frontemberi mikrofont, valamint ismét a színpadra érkezett Linda és Tommy, a piros fényekkel együtt pedig tényleg tökéletesen megvolt a horroros-gothos hangulat. Ezután Barbaró Attila percei következtek, aki a 2016-os Buli volt, buli van, buli lesz album egyik dalát, a Panelt énekelte el, és szintén erről a lemezről szólt az Ukk fesztivál egykori himnusza, a Rockandroll és tehén, valamint a Már csak a pénzért csinálom, amit már póló formájában is megörökített a zenekar. Riki és Attila pedig egy dal erejéig még hangszert is cseréltek, ami ugyan apróságnak tűnik, mégis jó ötlet volt, és azért nem is mindennapos.
 
Ahogy mondani szokás, vannak örök dolgok az életben, és szerencsére az is ezek közé tartozik, hogy a Junkies csinálja a legjobb hangulatú bulikat itthon, amit garantáltan senki sem egy helyben állva és néma csendben néz végig. Folytatás tehát a szeptember 1-i, a teljes Tabu albummal, amit szintén nem lesz érdemes kihagyni.
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Dark Room Photo, Dávid Zsolt