Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lordi koncertbeszámoló - december 17., Barba Negra Music Club

Szenteste előtt pont egy héttel rendhagyó „elő-karácsonyozásnak” lehettek részesei azok, akik a Barba Negra Music Club-ot választották a kedd esti kikapcsolódásuk helyszíneként, ugyanis pontosan 3 éve és 1 hónapja volt, hogy a finn heavy metal / hard rock együttes utoljára fellépett hazánkban.

Heves érdeklődéssel, ízig-vérig Lordi rajongók tömege gyülekezett a színpad előtt, vagy fogyasztotta italát a bárpultnál/asztaloknál már jóval a koncert kezdete előtt.

Az estét 20:00-kor a még „fiatal”, csak tavaly alakult Noa Rock heavy metal /power metal banda kezdte. Énekesnőjük erőteljes, de rendkívül kellemes hangjával, dekoratív megjelenésével és a számok közt lenyomott frappáns szövegeivel, továbbá a zenéjük helyenként folkos és gótos hangzásvilágával azokat is magukkal ragadták, akik eddig nem ismerték őket és elképesztő módon felpörgették a közönséget. Saját számaikat játszották, csupán egyetlen feldolgozást nyomtak le, ez nem más volt, mint a BoneyM klasszikusa, a Rasputin, ami engem személy szerint is nagyon megfogott és persze a nagyérdeműt is még jobban feltüzelték.

 

Noa Rock

 


A Lordi igazán pontosan kezdett, nem váratták meg a rajongóikat, viszont elmondhatom, hogy várakozáson felüli koncertet hoztak össze. A KISS-es intró után legutolsó lemezük a To Beast Or Not To Beast (Shakespeare után szabadon) albumról következett az instrumentális SCG6: Otus’ Butcher Clinic, majd elszabadult a pokol. A folytatásban szintén a To Beast Or Not To Beast-ről való szám, a Were Not Bad For The Kids következett. Lehetetlenség lenne a teljes track list-et felsorolni, és kilistázva nem is lenne túl érdekes.

 


Én, amikor a Lordit megismertem, akkor még csak 4 albumuk volt, így számomra ezek számítanak klasszikus Lordi számoknak, amikből szintén egy egyedülálló csokrot kaptunk. Olyan zenékre őrjönghettünk, mint a Get Heavy, a They Only Come Out At Night, a Chainsaw Buffet, a 2006-os Eurovíziós Dalfesztivel győztes száma, a Hard Rock Hallelujah (természetesen a szokásos démonszárnyakkal nyomatékosítva), vagy a Devil Is A Looser, amit talán méltán neveztetünk az egyik legkedveltebb számuknak. De kaptunk mi Blood Red Santa-t is, mivel Mr Lordi egy mikulás köpenyben is tiszteletét tette a színpadon. A szokásos szörny jelmezeken kívül nem ez volt az egyetlen plusz kellék, amivel megleptek minket. Koncertkezdésnél Mr Lordin egy farkasfej és bunda volt, később egy, a szépségversenyekről ismerős szalaggal, rajta a „MISTER LORDI” felirattal, pár szál virággal és tiarával lépett színpadra. Később elmondhattunk, hogy most már nem csak a pokolban havazik (Snows in Hell), hanem Lordi koncert idején a Barba Negrában is. Érdekes élmény volt… Sajnos a helyszín nem volt alkalmas a nagyobb látványelemek bevetésére, de ezek az apró, frappáns ötletek elképesztő élményt adtak.

 


Az utolsó két albumukról olyan számokat hallhattunk még, mint a Candy For The Cannibal, a Sincerely with Love, illetve biztosítottak minket arról, amit eddig is tudtunk, hogy ők a legjobbak (I’m The Best) illetve, hogy This Is Heavy Metal. Az estét a Would You Like A Monsterman-nel zárták, amire szerintem mindenki tudja a választ. J

Elmondhatom, hogy életem eddig legjobb koncertjét élhettem át december 17-én, a buli annyira jól sikeredett és annyival magával ragadott, hogy sikerült még a cipősarkamat is kitörnöm, de nem számít, abszolút megérte!

 

 

 

Angithia
 

Címkék: 
Lordi