Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megváltoztatta megosztó dala szövegét a The Prodigy



A The Prodigy 1997-ben nagy port kavart a Smack My Bitch Up című dalával és az ahhoz forgatott klippel, amit több zenecsatornán is betiltottak vagy csak késő éjszaka játszottak le. A szám ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend, a zenekar azonban az utóbbi időben módosított szöveggel énekli, vélhetően azért, hogy jobban igazodjon a 2023-as elvárásokhoz.
 
A változás igen szembetűnő, mivel éppen a címadó sort érinti, amely helyett Maxim végig a "change my pitch up" szöveget énekli. Néhány rajongó a Redditen fejtette ki a véleményét ezzel kapcsolatban, de a többségük nem tulajdonít nagy jelentőséget neki: egyikük szerint így is annyira elpuhult a banda zenéje az évek során, hogy ez már csepp a tengerben, míg egy másik kommentelő úgy fogalmaz, hogy valószínűleg ez volt a helyes lépés, ugyanakkor 26 évet késtek vele.
 
A Smack My Bitch Up-ot a PRS Music 2010-es szavazásán minden idők legmegosztóbb dalának választották, amiben bizonyára a klipnek is nagy szerepe van, a Jonas Akerlund rendezésében készült belső nézetes videó ugyanis egy alkoholtól és drogoktól fűtött karakter ámokfutását mutatja be, aki nőket bántalmaz szexuálisan, több férfira is rátámad, tönkreteszi egy DJ felszerelését, majd egy vécében hány, ahol ezután ismét belövi magát. A klip végén a főszereplő felvisz magához egy sztriptíztáncost, és csak ezután derül ki, hogy a karakter igazából egy fiatal szőke nő.