Bejelentkezés

x
Search & Filters

Omega - Aggresszív taxis verte meg Benkő Lászlót és Debreczeni Ferencet

Vasárnap hajnalban megverték az Omega két tagját, Benkő László (71) billentyűst és Debreczeni Ferenc (66) dobost.

 

– Pesten hajnal négykor egy taxis támadt ránk azzal, hogy „mi van, buzik?” és ütött egyszer, kétszer, ötször – idézte föl a történteket vasárnap a sonline.hu-nak a baleseti sebészeten Benkő László. Hozzátette: fogalma sincsen, mivel „érdemelték” ezt ki. Ilyen még nem történt velük – így Benkő – és ez el kell hogy gondolkoztassa őket a folytatásról.

Az Index információi szerint Benkő és Debreczeni autót hívtak, de nagyon sokat kellett várniuk. Már 25-30 perc is eltelt, ezért felhívtak egy másik taxitársaságot. Épp ekkor ért oda viszont az először hívott taxi. Neki azt mondták, köszönik, ilyen késéssel már nem kérik az autót, lesz másik.

Az autóból ekkor kiszállt a 30 év körüli taxis és megütötte Debreczenit. Benkő segíteni akart neki, de az erős testfelépítésű taxis az ő kezét és lábát is kicsavarta.  

A Borsnak sikerült elérni Benkő László fiát, Benkő Balázst:

– A taxis nem érkezett meg időre, ezért apuék másik kocsit rendeltek. Fél óra után megjött, mire apuék elküldték melegebb éghajlatra. Erre rájuk támadt, ütötte-verte Cikit és a fatert. Cikinek több helyen eltört az orra, apunak a keze és a lába is erősen zúzódott. Már kiengedték őket a sebészetről – mondta a Borsnak Benkő Balázs.

A két zenészt délelőtt fél 10-ig vizsgáltak és láttak el a Fiumei úti baleseti sebészeten.

– Hétfőig bent akartak tartani minket, de saját felelősségünkre muszáj volt kijönnünk a hangszereink miatt. Cikinek az ütemet verő bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra. Nekem a jobb tenyerem és a bokám ment tropára. Minden vizsgálatot soron kívül elvégeztek rajtunk, én tetanusztoltást és gyógyszereket is kaptam, ellátták a sérüléseinket - nyilatkozta Benkő László a Blikknek..

Az Omega-oratóriummal járják most az országot; szimfonikus zenekari kísérettel játszanak, Tatán a tatabányai filharmonikusok kísérték őket. Augusztus 8-án Siófokon lépnek fel a szabadtéri színpadon, de Benkő szerint egyelőre kérdés, ezek után hogyan és mikor folytatódhat a turné...

 

A képen (balról - jobbra): Molnár György - gitár, Kóbor János - ének, Mihály Tamás - basszusgitár, Debreczeni Ferenc - dob, Benkő László - billentyűs hangszerek.

 

 

 

 

Forrás: Zene.hu
 

 

 

Címkék: 
Omega
Benkő László
Debrecezeni Ferenc