Bejelentkezés

x
Search & Filters

Omen - Megjelent a 'Világvége talponálló' című dal hivatalos videoklipje



A Világvége talponálló Zuglóban van. Na nem azért, mert az Omen új klipjének első képei a zuglói vasútállomáson kerültek rögzítésre – szerény véleményünk szerint ez inkább csak következmény.

Ám kétség kívül, ha a mélyen tisztelt Hallgató esetleg Tar Lőrinc példáját követve szeretne alászállni a poklokra, két kitűnő alternatíva áll rendelkezésére. Az egyik szerint elfogyaszt néhány kevertet és/vagy nagyfröccsöt a vasútállomáshoz közeli restiben, majd végigkóstolja a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésének közelében fellelhető, nehéz levegőjű pincekocsmák „guggolós borait” – az eredmény megfizethetetlen lesz. A másik lehetősége pedig az, hogy megnézi az Omen legújabb klipjét, a Világvége talponállót.

Mondhatnánk azt, hogy a rendezőnek nem volt nehéz dolga, hiszen a videó a magyar kocsmák jól ismert zsánerképeit gyűjti össze, borba vagy sörbe mártott, elcseszett életeket, nagykabátban vedelő, rendezetlen arcú filozófusokat, na meg sörrel sűrűn koccintgató metálarcokat. (Mindezek hatására egy pillanatra a hírhedt Ossian klip, a Sörivó vagyok vonatkozó képei is agyamba villantak.) Egy kicsit olyan, mintha mindenki elmenőben lenne, holott igencsak korlátozottak a lehetőségek arra, hogy a világ pereméről továbbálljunk.

Hogy mégis mitől jó ez a dal? Attól, hogy a magyar heavy metal fegyvertárának megcsillogtatásával, nemkülönben a polaroidok elvitathatatlan realitásával mutat be egy jellemző korképek (kórképet).

 

Omen - Világvége talponálló

 

 

 

maxim
 

Címkék: 
omen