Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rockmaraton 2015: A hazai rock, metal zenekarok ajánlója - 1. rész2015-ben 25. alkalommal kerül megrendezésre a Rockmaraton fesztivál, és a negyedévszázados jubileum megünneplését felejthetetlennek ígérkező újdonságok kísérik. Hazánk legnagyobb és leghosszabb rockfesztiválja 2015-ben is egy teljes hétig tart majd, ám a megszokott időponttól némileg eltérve, július 13-19 között kerül megrendezésre. Ennél is jelentősebb változást hoz a fesztivál életében a szükségszerű költözés, tíz év Csörge-tó és tizennégy év Malomvölgy után a Rockmaraton új helyszínt válaszott mégpedig a dunaújvárosi Szalki-szigetet, amely a 2008-as EFOTT résztvevőinek már ismerős lehet. A Rockbook Rockmagazin cikksorozatában a hazai zenekarokat kérdeztük, hogy miért szeretik a Rockmaratont.

Az idei felhozatal egyszerűen káprázatos. Íme e külföldi fellépők a 2015-ös Rockmaratonon: Helloween, Hatebreed, Agnostic Front, Biohazard, Death Angel, Destruction, Nuclear Assault, Powerwolf, The Exploited, Korpiklaani, Arkona, The Black Dahlia Murder, Kataklysm, Dark Funeral, Mayhem, Talco, The Toasters.

Természetesen a hazai rock, metal és punk bandák legnagyobbjai is tiszteletüket teszik a fesztiválon, amint azt már megszokhattuk. Ennek apropójából egy 5 részes sorozatot indítunk, amelyben első körben a Pokolgép, a Blind Myself, az Ismerős Arcok, a Zord, az Aurora, a Tales Of Evening, a Jolly Jackers és a Fegyelmező részleg oszja meg élményeit, illetve mondja el, hogy miért is ajánlják nektek a Rockmaratont.

Pokolgép:

Számunkra a Rockmaraton minden év egyik nagyon várt és meghatározó eseménye, mivel hála a szervezésnek, a kezdetek óta minden évben szórakoztathatjuk a Pokolnépet. Ez az egyetlen fesztivál, ami tényleg a rock zenéről szól, ez komoly fegyvertény. Nagyon komoly barátságokat kötöttünk a rendezvényen, szervezőivel és látogatóival egyaránt. Minden tekintetben elégedettek vagyunk a szervezés, valamint a hang- és fénytechnika vonatkozásában is. Idén szintén hatalmas bulira számítunk!

 


Blind Myself:

Sokszor előfordul, hogy ismertebb zenészt rajongók meghívnak sörre. A Rockmaratonon is így történt egyszer velem. Általában nemet szoktam mondani, de ez a srác annyira győzködött, hogy végül is megittam vele egy sört. Először jó fejnek tűnt, majd eszébe jutott, hogy egyszer én zsűriztem valahol a zenekarát és nem adtam túl jó pontszámot. A végén annyira belelendült, hogy meg akart verni, csak a barátai tudták lefogni, akik nagyon röstellték haverjukat. A sör azért jól esett.

 


Zord:

A miskolci Zord zenekar első alkalommal lép fel a Rockmaraton fesztiválon, ám ettől függetlenül jó tudjuk, hogy ez az ország egyik- vagy épp a - legnagyobb és legjobb metal fesztiválja, ezért mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy jöjjenek el. Már csak azért is érdemes a Rockmaraton Fesztviálon bulizni, mert a kimagasló nemzetközi felhozatal mellett "átfogó képet" kaphat mindenki a rendkívül pezsgő és sokszínű magyar metal mezőnyről is. Ennek megfelelően a Zord is egy brutális thrash koncerttel készül az eseményre. Ezt nem szabad kihagyni!!!

 


Ismerős Arcok:

Az Ismerős Arcok zenekar immáron 3. alkalommal lép a Rockmaraton színpadára. Sokat koncertező rockzenekarként - de nem kifejezetten fesztiválzenekarként - jóleső érzéssel tölt el az a profizmus és technikai háttér, amely - egy önmagával szemben is komoly minőségi elvárásokat támasztó zenekart - körülvesz. Eddig a Rockmaraton volt az egyetlen olyan kulturális seregszemle, ahol a leggyorsabban színpadra állhatott az Ismerős Arcok. Bízunk benne, ez az idén sem lesz másként. Meglepetésként az idei évben megjelenő új lemezünkről fogunk jó pár dalt eljátszani - a meglévő közönség-kedvenc dalok mellett -reméljük nem csak a +40 korosztály örömére, hanem a fiatalabb generációk maximális megelégedésére is. Tartsatok velünk idén is a Rockmaratonra! Veletek együtt ott lesz mindenki!

 


Aurora:

Emlékezetes ámokfutás volt pár éve, mikor Szlovákiában az Iron Maiden előtt játszottunk egy fesztiválon. "Kettőhússzal téptünk a sztrádán", hogy odaérjünk Hozzátok... Azóta közelebb költöztetek, motort cseréltem az autóban és kibéreltük a hétfőt Nálatok, így biztos nem ütközik semmilyen akadályba, hogy szétzúzzuk a Rockmaratont.

 


Tales Of Evening:

Azért szeretjük, mert Magyarország legnagyobb Rock és Metál fesztiválja. A rengeteg külföldi nagy zenekar mellett a hazai bandák is fontos szerepet kapnak a fesztiválon. Amíg nem zenéltem, addig is rendszeres látogatója voltam a fesztiválnak, mert itt van a legnagyobb buli, és idén és jövőre is itt lesz!!! :)

 


Jolly Jackers:

"A 2014-es évben már nem csak fesztiválozóként, hanem fellépőként is megtapasztalhattuk, hogy mennyire egyedülálló atmoszférája van ennek a fesztiválnak, érezni az embereket összetartó erőt,  így nagyon várjuk az ideit is, pláne mert hazai pályán játszhatunk a Rockmaratonon!"

 


Fegyelmező Részleg:

Talán a legemlékezetesebb Rockmaratonunk a 2014-es volt, legalábbis ezen történt a következő dolog: a gitárosunk külön jött a fesztiválra, sikerült is elkésnie. Ez nálunk vissza visszatérő probléma, pécs mindig is nagyon messze volt. A lényeg, hogy előttünk az Éhenkórászok nevű punk-zenekar játszott és mivel nekünk kezdenünk kellett, nem volt mese, a gitárosuknak gyorsan megtanítottuk az egyik számunkat és így kezdtük el a koncertet, ezúton is köszönet CSÉ Báttya! (az említett zenemű elsajátítása nem volt túl nehéz, lévén egy összesen 4 akkordból álló dalról beszélünk) a szám végére megérkezett a saját gitáros és folytatódott a színvonalas kultúrműsor.

- még volt egy jópofa történet, erről egy videónk is van: Rockmaraton előtt megkeresett egy srác, hogy a fesztiválon a koncertünkön szeretné megkérni a nője kezét, mehet-e a dolog. Természetesen benne voltunk, ledumáltunk mindent, hogyan lesz miként. Persze teljes titokban tartva a csaj előtt a dolgot. Volt is meglepetés jól sikerült minden, videó is készült az esetről. ami talán humoros oldala volt, az a következő: kérdezem a srácot, hogy melyik számunkkal folytatódjón a koncert, miután megkérte a szíve választottja kezét... A srác rávágta: "Legyen 'A sört szeretem jobban'

- az azelőtti évben történt: a VIP büfében tettük az agyunkat, szokás szerint nem voltunk már szomjasak. Ment a marháskodás, közös fotó Rudán Joe-val meg minden :D ...szóval nagyon jól éreztük magunkat. A pultnál ácsorgott egy vegyes fiú+lány társaság, mellettük dülöngéltünk mi ketten a zenekarból. Egyszer csak a társaságból egy csaj megunván harsány viselkedésünket, megkérdezte: "Ti kik vagytok?", Lackóval büszkén válaszoltunk: "Mi vagyunk a Fegyelmező Részleg". A csaj lekicsinylően végigmér: "Fegyelmező Részleg? Sosem hallottam még róla", na visszakérdeztem gyorsan "És ti kik vagytok?" az egyik jógyerek válaszolt a társaságból "Mi a Depresszió zenekar"... Nézek Laci barátomra: "Depresszió Zenekar? Pff... sosem hallottam még róla".

 

 

A jövő héten újabb 8 hazai banda ajánlóját olvashatjátok a Rockbook-on, úgyhogy legyetek résen!

Kapcsolódó oldalak:

Rockmaraton:

https://www.facebook.com/rockmaraton

Rockbook:

http://rockbook.hu/
https://www.facebook.com/rockbook.hu

 

 

Balogh Péter 

Címkék: 
Rockmaraton 2015
hatebreed
helloween
Ossian
Death Angel
Road