Bejelentkezés

x
Search & Filters

Scorpions és Omega ingyenes koncert június 16-án, a Hősök terén!



Szűk egy hónap múlva rendezik a fővárosi Hősök terén a Szabadságkoncertet, amelynek két sztárfellépője a német Scorpions és a magyar Omega lesz.

Ingyenes koncertet rendeznek június 16-án, a Nagy Imre és társai 1989-es újratemetése, valamint a rendszerváltoztatás 25. évfordulója alkalmából a Hősök terén. Az est sztárvendége a Scorpions lesz, amely 1989-ben Wind of Change című dalával emléket állított a kelet-európai rendszerváltoztatásoknak. A rendezvény magyar fellépője a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega együttes lesz, amelynek Gyöngyhajú lány című dalából a Scorpions angol változatot is készített White Dove címmel.

A Közös siker elnevezésű eseménysorozat része, ennek fővédnöke Áder János köztársasági elnök – közölte a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kedden. A koncert 18:30-kor kezdődik.

A június 16-i nap további programjairól a szervezők június elején sajtótájékoztatón fognak beszámolni.

A Scorpions elődjének számító zenekar 1965-ben alakult, a Sarstedt német kisvárosból származó Michael és Rudolf Schenker gitárosokhoz 1969 végén csatlakozott Klaus Meine énekes. Első lemezük 1972-ben jelent meg, az együttes százmilliónál is több eladott albummal, számos arany- és platinalemezzel rendelkezik, és az Echo díjtól a World Music Awardig számos jelentős zenei elismerést megkapott. A zenekar "világkörüli búcsúturnéja" keretében legutóbb 2011 júniusában játszott Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában.

 


Az 52 évvel ezelőtt alakult Omega minden idők talán legsikeresebb magyar rockzenekara; első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, Németországban ma is népszerű. Az Omega nevéhez kötődik az első magyar gyémántlemez ötmillió eladott album után, de a leggrandiózusabb magyar koncertek szintén a zenekarhoz fűződnek, köztük négy népstadionbeli fellépéssel.

 


 

Forrás: Hvg

Címkék: 
Scorpions
Omega