Bejelentkezés

x
Search & Filters

Slash - Újabb tökös album a cilinderes ikontól. ”World On Fire” (2014) lemezkritika

Slash így közel az ötvenhez nem tökörészik, kétévente saját szólóanyaggal jelentkezik. 2010-ben kidobta debütáló albumát, ahol a rock színtér legnagyobbjaival zenél, és hatalmas sikert aratott vele. Ezt az egészet megtetőzte a második, ”Apocalyptic Love”-val, ahol a különleges hanggal megáldott Alter Bridge énekes-t, Myles Kennedy-t kérte fel a lemez feléneklésére és a turnéra. A két nagyágyú, olyan jól tudott együtt dolgozni, hogy a turné közben egy rakás új dal született, melyek a harmadik, ”Worlds On Fire” lemezre kerültek fel. Most azonban a The Conspirators csapata is csatlakozott melléjük. Slash lenyilatkozta, hogy erre a lemezre nem is szólóanyagként, tekint, hanem ezt a stúdióban tevékenykedő négyes hozta össze, azonban egy interjúban azt is elmondta, hogy az lemez teljes zenei anyagát ő maga írta.

Baromi termékeny turné lehetett a tavalyi, hiszen a srácok 17 dalt pakoltak a korongra, melyen biztos vagyok benne, hogy mindenki talál a szívéhez közel álló darabot, hiszen igen színes a paletta. A nyugodtság, a higgadt fejjel való gondolkozás, ami egyből eszembe jutott a lemez hallatán. Slash két finoman fogalmazva is forrófejű énekes (Axl Rose és Scott Weiland) után végre megtalálta számításait Kennedy személyében. Nagyon jól dolgozik együtt ez a két fószer.

Lássuk az albumot! Szerintem senki nem lepődik meg, ha azt mondom, egy tipikus Slash anyag készült. Az első hangtól az utolsóig megtaláljuk benne a cilinderes fenegyerek hangzását, technikáját, védjegyét. Azt szeretem ebben az emberben, hogy elkápráztat az a fajta dallamosság, amit belevisz a számokba. Folyamatosan ott motoszkál a fejemben az adott nóta. Mindezek mellett ott van a lazaság, a tökös Rock ’N’ Roll a lemezben. Totál profi.

 


A ’Worlds On Fire’-t már korábban bemutatták, melyhez egy nagyszerű dalszöveges videóklip is készült. Nagyon riff centrikus dal, csakúgy, mint az ’Automatic  Overdrive’, vagy az azt követő ’Wicked Stone’, mely a személyes kedvencem. Hatalmas zúzás. Itt megemlíthetnénk még a ’Beneath The Savage Sun’-t, az ’Avalon’-t, vagy a ’Dirty Girl-t’ is, bár utóbbi tempóját tekintve egy kicsit elmarad az többitől, de ettől függetlenül a hard rock stílus dominál benne.

A lemezre természetesen visszafogottabb lágyabb balladák is felkerültek. Ilyen például, az ’Iris Of The Storm’ mely szintén elnyerte tetszésemet, bár a ’Battleground’-dal vagy az utolsó ’The Unholy’ című dallal nem tudok mit kezdeni.

 


Nagyon bejön az új album. Nem csalódtam az öreg Slash-ben, mert hatalmas ötletei vannak, és mindig hű marad önmagához. A ”Worlds On Fire” pusztító Rock ’N’ Roll anyag lett. Több energiát, több mocskot érzek benne, mint az utóbbi lemezben. Azonban szerintem egy kicsit túlspilázott lett. Úgy vélem, hogy nem kell egy 17 számot tenni egy korongra, mert akarva akaratlanul bepottyan egy gyengébb dal. Azt gondolom, ha két-három darabot lehagytak volna, a tökéletesebbnél tökéletesebb album lenne. Persze ez semmit nem változtat azon, hogy óriásit alkottak Slash-ék, minden elismerésem nekik.

Szerezzétek be a lemezt, üljetek be egy kocsiba, csapjatok fel egy napszemcsit – a bátrabbak cilindert is húzhatnak – és bömböljön a lemez a rádióból, mert ezt igényli. Ne fogjátok vissza a hangerőt!

 

Rendelt meg most: http://www.magneoton.hu/Termek/World_On_Fire_CD

 
Mocsok
Címkék: 
slash