Bejelentkezés

x
Search & Filters

Supernem, Kozmosz - 2014. december 14., Pécsi Est Café (beszámoló)

A Pécsi Est Café-t minden túlzás nélkül nevezhetjük Pécs egyik legmeghatározóbb szórakozóhelyének, illetve koncerthelyszínének. Ha csak 2013-ra tekintünk vissza, akkor is fergeteges bulik sorakoznak a háta mögött. Ugyanok, mint a: Kiscsillag, Paddy and the Rats, Fish!, HétköznaPI CSAlódások, Alvin és a Mókusok, Depresszió vagy épp legutóbb a Kozmosz és a Supernem. Még sose kellett csalódnom az Estben tartott koncertekben sem közönség, sem hangzás szinten és ez szerencsére szombaton se változott.

Nyolc után nem sokkal megnyílt az Est ajtaja és elkezdtek befelé szállingózni a kint ácsorgó, kissé átfagyott, de izgatott emberek, egy hatalmas buli reményével. Az első sorért mindig nagy a harc, de most viszonylag nyugodtnak tűnik mindenki, szép lassan telni kezd a nézőtér.

Kilenc múlt pár perccel. Az eddig türelmesen ácsorgó – többnyire fiatalokból álló - mostanra már türelmetlen tömeg lassan megunja a várakozást és elkezdik kántálni a szinte már kihagyhatatlan: „MI A FASZ VAN?” jellegű bekiabálást. Ekkor ér vissza kintről a Kozmosz frontembere, aki beáll a tömeg közepére és ő is rázendít: „MI A FASZ VAN?”,  ami kicsit oldotta a hangulatot, meg persze egyből fölküldték a színpadra. Hangulatkeltő zene: ki. Érkeznek a tagok. Már az első szám hallatára beindulnak a lábak, a fejrázás és a szöveg mormolgatás, majd az ugrálás is kezdetét veszi. Ám az igazi pogozás és az „erezd el a hajamat” valahol a Forradalom című dal környékén indul be. A tömegen áttörni lehetetlen. A zenekar olyan szinten felpörgette a közönséget, hogy már most mindenki torkaszakadtából ordítja a dalokat és teljesen belemerülnek a koncertbe. A zenészek is meglepődtek, mennyien tudják a számok szövegét, még a kevésbé ismertekét is. De az eufória igazán csak Az okosak földje című dal közben teljesedett ki, amit mindenki, egyhangúlag üvöltött.

 

Kozmosz

 


Majd gyors átállás következik.

Mire a Supernem színpadra áll, már mozdulni nem lehet a teremben. A tömeg előre nyomul és már csak a tagok láttán is eszeveszett üvöltésbe kezd. Érthető, hisz régen jártak erre a srácok, úgyhogy igazán nem is vártunk mát tőlük. A Kozmosz rendesen befűtött, Szabiék pedig ráraktak még egy lapáttal és igazán ütős buli kerekedett, úgy, ahogy azt kell. Mindenki táncolt, ugrált és énekelt. A lányok sikítottak, a srácok összekapaszkodva ugráltak és újból fölkaptak valakit, aki már Kozmosz alatt is body surf-ölt. Szóval a hangulat magért beszélt! Garantáltan bánhatja, aki nem volt ott! A koncert végéhez közeledve egy percig sem volt kérdéses, hogy a hely szelleméhez aktuális Irány a moziba be című daluk után visszatapsoljuk a bandát. Szabi gitárt fogott és elénekelte az Elvileg című dalukat, majd végül még egyszer mindent beleadva elnyomták a Tudományos Fantasztikus Pop-ot, mert -,ahogy Szabi is mondta- vannak olyan dalok, amik kihagyhatatlanok a repertoárból!

 

A Supernem zenekarral készült interjút itt olvashatjátok!

 

Supernem

 

 

 

Hetesi Júlia
 

Címkék: 
supernem
Kozmosz